Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, "Gelirimiz, maliyetlerimizi bile karşılamıyor. 3,5 TL taşıma ücreti ile zarar ediyoruz ve her geçen gün borç yükümüz artıyor. Zam yapmayacaklarını söyleyen ve 'Ulaşım esnafına gerekirse destek vereceğiz' diye ekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz" dedi.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, toplu taşıma hizmeti gören minibüs/dolmuş için uygulanan ücret tarifelerine zam yapılmadığını, 3,5 TL ücret ile her geçen gün zararlarının arttığını, ulaşım ücretine zam yapılmayacaksa, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden günlük 300 TL destek istediklerini kaydetti.

Oda Başkanı Yılmazer; "Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası olarak 2232 minibüsümüzle Ankara halkına hizmet vermekteyiz. Tüm dünyayı olduğu kadar  ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgınının getirmiş olduğu ekonomik olumsuzluklardan minibüsçü esnafı olarak bizler çok büyük oranda etkilenmiş bulunmaktayız. Pandemi nedeniyle vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullanmak istemiyor, bundan dolayı da araçlarımız birçok seferinde mazot masrafını bile karşılayamıyor. Bir de özellikle yedek parça ve mazot fiyatlarının aşırı artış göstermesi nedeniyle gelirlerimiz giderlerimizi karşılayamaz hale gelmiş, bu durumdan dolayı esnafımızın dayanacak gücü kalmamıştır. Esnafımızın yüzde 80'i bankalardan çektikleri kredileri ödeyemez haldedir ve  bankalarla icralık olmuşlardır. Şu ana kadar 80'e yakın esnafımızın aracı  icradan satılmayı beklemektedir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Belediyedeki 4 Partimizin Grup Başkanvekilliklerine Ankara'da 3,5 TL taşıma ücreti ile zarar ettiğimizi, her geçen gün borç yükümüzün arttığını içeren durumumuzla ilgili detaylı dilekçelerimizi ilettik. Fakat,  tüm girişimlerimiz neticesinde zam taleplerimizden bir sonuç alamadık.

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın geçen hafta gazetelerde; yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmayacağı ancak, 'Bizden zam istemeyin. Bunun yerine ulaşım esnafına Belediye Meclisinden her zaman yaptığımız gibi destek yaparız. Dolayısı ile bugünlerde yapılan tüm zamlara rağmen biz zam yapmayacağız, ulaşım esnafına gerekirse destek vereceğiz.' açıklaması yer almıştı.

Özellikle pandemi döneminde sıkıntılı günler geçiren esnafımızın ve vatandaşlarımızın yanında olma gayreti gösteren ve belediyenin imkanları ölçüsünde nakdi ve ayni desteğin sağlanması için takdire şayan kararlar alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'tan ve Meclis üyelerimizden tüm bu ekonomik olumsuzlardan aşırı şekilde etkilenmiş olan zor durumdaki minibüsçü esnafımız için Belediyemizin yine imkanları ölçüsünde sağlanacak günlük 300  TL nakdi destek talep ediyoruz. Bu destek esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömür Ünver