Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şube Tepekule Sosyal Tesisleri Seymen Lokali'nin açılışı, Dernek Genel Başkan Dr. Metin Özaslan ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın katılımıyla yapıldı.

Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şube Tepekule Sosyal Tesisleri Seymen Lokali'nin açılışı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şube Tepekule Sosyal Tesisleri Seymen Lokali'nin açılışı'nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Seymenler tarafından sırasıyla Seymen Zeybeği, Ankara Zeybeği, Atım Arap, Hüdayda ve Misket oyunları sergilendi.

Yenimahalle Şentepe'de gerçekleşen ve Ankara Kulübü üyelerinden, Yenimahalleli ve davetlilerden yoğun bir katılımın olduğu açılışta söz alan Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şubesi Başkanı Hamit Başkaya; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu, STK  temsilcileri ve katılımcılara teşekkür etti. 27 Aralık 1919 ruhunun bayrak elçileri olduklarını hatırlatan Başkaya, 1932'de kurulan Ankara Kulübü Derneği kültüründen söz ederek, amaçlarının gelecek nesillere bu kültürü aşılamak olduğunu belirtti. Başkaya, "Tepekule Sosyal Tesislerindeki lokalimizi bize tahsis eden Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi Yaşar'a teşekkür ederiz. 2013 yılında Yenimahalle Şubesini kurduk, 2019 yılında 70'i aşan etkinlikte yer aldık. Ankara Kulübü Derneği sosyal tesisimizden Ankaramızın kültürel değerlerine sahip çıkmaya, Seymenlik geleneğini yaşatma çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan açılışta yaptığı konuşmada;  "Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi Yaşar'a teşekkür ederiz. O, Seymenlerin ağabeyi. Bu şehirde başı dertte olan herkesin ağabeyi. Fethi Yaşar, Ankara'nın en büyük şansıdır. Ankara müzikleri ve oyunları son 40 yılda çok dejenere oldu. Ankaralı diye birileri çıktı ve bizim kolektif değerlerimizi paspas yapıp çiğnedi. Suç bizim, 70 yıldır kapılarımızı kapattık, bu kültürü kimseye öğretmedik. Şu an yüz binlerce Seymenimiz olsaydı bu dejenerasyon olmazdı. 12 yıldır şubeleşmeye ağırlık verdik. Seymen sayımız şu an 1000'i geçti. Söz veriyorum on binleri bulacak, değerlerimizi yaşatacağız. Yenimahalle Şubesi en başarılı şubelerimizden birisi. 300 Seymeni var. Şentepe, Ankara'nın kartal yuvası. Sadece Yenimahalle'de Seymen sayımız binleri aşacak. Hamit başkanımıza, Yenimahalle'deki tüm Seymen ve üyelerimize teşekkür ederim. Fethi ağabey, son 13 yıldır Ankara Kulübü Derneği için bir şans oldu. Sıradan bir ilçe olan Yenimahalle, onun sayesinde artık bir merkez ilçe. Tesisimiz, Şentepe, Yenimahalle ve Ankara'mıza hayırlı olsun" açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi, yeni açılan Seymen Lokali gezildi.

Editör: Ömür Ünver