Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, Covid-19 ve mutasyonlarıyla yaşanan pandemi önlemleri  kapsamında yeni eğitim-öğretim yılı öncesi servis araçlarının tamamının dezenfeksiyon işlemlerinin tamamlanacağını söyledi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla servis araçlarına yönelik dezenfeksiyon işlemleri titizlikle yürütülüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç'un da katıldığı program dahilinde; Covid-19 ve mutasyonlarıyla yaşanan pandemi önlemleri  kapsamında en son İskitler Kazık İçi Pazar Meydanında toplanan servis araçları dezenfekte edildi, her araç sahibine 5 litrelik dezenfektan malzemesi ile bir kutu maske dağıtıldı.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (ASİO) Başkanı Tunçay Elmadağlı, 6 Eylül tarihinde başlayacak 2021-2022 eğitim- öğretim dönemi öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince servis araçları dezenfekte edilirken, önemli açıklamalarda bulundu. Pandemiden en çok etkilenen ve uzun süre yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrencilerin okullarına kavuşacağı yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası olarak her türlü tedbiri aldıkların ve alacaklarını belirten Elmadağ, “Bu süreçte tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte eşgüdüm içerisinde hazırlıklarımız  ve çalışmalarımız devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun koordineli yürüttüğü çalışmalara göre aşılamayla ilgili önemli bir aşamaya gelindiği ve bu aşamada yeni bir takım varyasyonlar ortaya çıkmazsa Türkiye'de salgın sürecinin kontrol edilebilir ve yönetilebilir bir tabloya dönüşeceği öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in de yeni eğitim öğretim yılının başlamasına yönelik yaptığı açıklamalar ışığında Türkiye genelinde en çok yara alan ve olumsuz yönde etkilenen sektörlerin başında yer alan okul servis taşımacılığı yapan esnafımızın da bu zor günleri geride bırakacağına inanıyoruz” dedi.

ASİO Başkanı Tunçay Elmadağlı, devam eden pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı ve uzaktan eğitim nedeniyle servisçi esnafının kontak kapatmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, “18 ay boyunca işsiz kaldık. Okulların açılacağı tarih olan 6 Eylül’ü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. Öğrencilerin daha sağlıklı, güvenli ve iyi şartlarda taşınmasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz unsuru olduğunu vurgulayan Elmadağlı, “Velilerimizin içi rahat olsun. Herkesin en kıymetli varlığı olan çocuklarımızın evden okula, okuldan da eve gelene kadar tüm güvenlik önlemlerini almak bizim okul servis şoförleri olarak temel sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk içerisinde hareket edeceğimizi bilmenizi isteriz” diye konuştu.

Yüz yüze eğitime geçilmesi nedeniyle okul servis araçlarında  alınması gereken önlemlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Elmadağlı, pandemi kurallarını ve alınacak önlemleri önemsediklerinin altını çizdi ve ekledi:

“Biz çocuklarımızın evden okullarına gidişlerinde, okuldan evlerine dönüşlerinde anne ve babaların gözleri arkada kalmasın istiyoruz. Bunun için günümüz teknolojisinin güvenlik için sağladığı tüm imkanları da kullanmak durumundayız ancak anne ve babalar başta olmak üzere öğretmenler ve rehberlerin farkındalığı da bizim için çok önemli. Buradan tüm milletimizi ve servis şoförlerimizi bu konuda duyarlı olmaya, hassas olmaya davet etmek istiyorum. Özellikle servis şoförlerimiz sadece birer sürücü değiller. Okula taşıdıkları bizim hepimizin çocukları ve onlara emanet. O emanet aynı zamanda bu ülkenin geleceği. Lütfen trafikte bu bilinçle hareket edelim.”

Servis şoförleri aşılandı

Elmadağlı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve tüm ilçe belediye başkanlarının servis araçlarına yönelik hijyen desteği sağlayacağını da açıkladı. Tüm okul ve personel servis araçlarının Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından haftada en az 1 kez dezenfekte edileceğini söyleyen Elmadağlı, şunları kaydetti:

“İlaçlama dışında okul ve personel servis araçlarında ayrıca yeterli miktarda temizlik malzemesi bulundurulması sağlanacak. Sıkça dokunulan yüzeylerin temizliğinin ve dezenfeksiyonunun yapılması, yeterli havalandırma olması, servis şoförlerimizin hijyen şartlarına uygun eldiven ve kişisel önlemler almalarına da özen göstereceğiz. Tüm okul servis ve personel taşımacılığı yapan şoförlerimiz aşılarını oldular. Bir kapanmayı daha kaldıramayız. Bu nedenle temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyalım, aşımızı olalım. Bundan sonra kısıtlamalar olacaksa da aşılı olanlara serbest yaşam, aşısını olmayanlara ise uygulanacak özel kısıtlamalarla günlük yaşam pekala devam edebilir."

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden her zaman destek gördüklerini belirten Elmadağlı, "Büyükşehir Belediyemizin değerli Başkanı Mansur Yavaş ve ekibine, servisçi esnafımızın pandemi ile mücadelesinde yardım eli uzatan tüm belediyelerimize  maddi manevi vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Ömür Ünver