Yenimahalle, Batıkent, İvedik Organize Hurdacılar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda tek listeyle yapılan seçimde, kooperatif ortaklarının tamamının desteğini alan mevcut Başkan İrfan Çinkaya, güven tazeledi.

Yenimahalle, Batıkent, İvedik Organize Hurdacılar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı, kooperatif ortaklarının yoğun katılımıyla pandemi tedbirleri içerisindegerçekleştirildi.

ANKESOB Başkan Vekili ve TESKOMB Ankara Bölge Birliği Başkan Vekili Muhittin Köksal'ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda, ANKESOB Başkan Vekili Mehmet Ali Okumuş, ANKESOB YKÜ Adem Can, Ankara Elektronik Malzeme Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Necati Koyuncu ve Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı da hazır bulundu.

Yenimahalle, Batıkent, İvedik Organize Hurdacılar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İrfan Çinkaya, esnaf ve sanatkarlara ihtiyaca uygun vade ve faiz oranlarıyla kredi imkanı sağlayarak ekonomik anlamda destek olmak için çalışmalarını ve mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, "Bilindiği gibi 2020 mart ayından itibaren dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgını ile karşı karşıya kaldık. Bu arada birçok esnafımız mağdur oldu. Fakat bizim hurdacılık mesleğini yapan esnafımızın çalışma faaliyetlerinde pek kısıtlama olmadı. Bizler ham madde tedarikçisi olduğumuz için en az etkilenen meslekler arasında yer aldık. Bu süreçte TESKOMB tarafından, Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül'ün gayretli çalışmaları ile ihtiyaç sahibi esnafımıza kredi sağlanması ve bu kredilerin esnafı mağdur etmeyecek şekilde geri ödemeleri ve takip oranlarında icraya verilmemesi noktasında gerekli tedbirler alındı, kredisini ödeyemeyen esnafın kredi taksitleri ötelendi. Kooperatif olarak hep esnafımızın yanında olmaya çalıştık. Esnafımıza yönelik olarak 2018 yılı içinde 32 milyon 569 bin TL, 2019 yılı içinde 42 milyon 569 bin TL, 2020 yılı içinde 40 milyon 183 bin TL'lik kredi kullandırdık. 2021 yılı için haziran sonu itibariyle vermiş olduğumuz kredi toplamı ise 24 milyon 179 bin TL. Bu zor süreçte esnafımıza verilen desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ticaret Bakanımıza, bizleri bir çatı altında toplayan TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül'e ve Halkbank yetkililerine kooperatif ortaklarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Tek listeyle yapılan seçimde, üyelerin tamamının desteğini alarak oy birliğiyle 3 yıllığına yeniden başkan seçilen ve güven tazeleyen mevcut başkan İrfan Çinkaya, yaptığı teşekkür konuşmasında kooperatif ortaklarına teşekkür etti.

Yenimahalle, Batıkent, İvedik Organize Hurdacılar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimi şu isimlerden oluştu. Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: İrfan Çinkaya (Başkan), Sabri Kartal, Serdar Güneş, Hamza Çinkaya, Suat Şahin. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Ramazan Avcı, Muhammer Kılıç.

Editör: Ömür Ünver