Çankaya Belediyesi, Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal’ın adını Akpınar Mahallesi’nde yapımını tamamlayarak hizmete açtığı yeni parka verdi.

Çankaya Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nde yapımını tamamladığı yeni parkına usta sanatçı Genco Erkal’ın adını verdi. Genco Erkal’ın hiçbir zaman duruşundan, halkçı ve devrimci çizgisinden, aydınlanmadan ödün vermeden yaşayan ulu bir çınar olduğuna vurgu yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Genco Erkal adını Çankaya’da yaşatmak bizim için büyük bir onur ve bu açılışı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde yapmak ayrı bir anlam ifade ediyor. Çünkü Genco Erkal, hayatını insan haklarına, demokrasiye, özgürlüğe vermiş olan abide bir sanatçı. Böyle bir günde bu parkı açmamız özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin çok anlamlı bir taçlandırması oldu” diye konuştu.

Görev dönemi boyunca Çankaya’ya 90 yeni park kazandırdıklarını belirten Başkan Taşdelen, yapımına başlanan ve ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacağını söylediği Bademlidere Kent Ormanı’nın da tamamlanmasının ardından 1 buçuk milyon metrekare yeşil alan ile önemli bir rekora imza atacaklarını kaydetti.

Usta sanatçı Genco Erkal da kendi adının Çankaya’da bir parka verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu müjdeyi aldığım günden bu yana bu heyecanı yaşamak için gününü bekliyordum. Çankaya Belediyesi’ne bundan önce de bana ve bizim tiyatromuza gösterdiği yakınlık ve destekten ötürü çok mutluyum ve teşekkür ederim” dedi. Erkal konuşmasını Nazım Hikmet’in “Yaşamak Ne Güzel Şey Dostlar” şiiriyle tamamladı.

Akpınar Mahallesi Dikmen Caddesi ile 836. Sokağın kesiştiği noktada bulunan park, 5 bin 162 metrekare toplam alana sahip. 3 bin 538 metrekare yeşil alana sahip park, 342 metrekare çocuk oyun alanı, çim amfisi, pergola ve banklarıyla bölge halkının yeni yaşam alanı olacak.

Editör: Ömür Ünver