Beştepe Koleji öğrencileri her 18 Mart’ta Çanakkale Şehitliği’ne ziyaret düzenleyip yurtseverlik ruhunu koklarken bu geziler esnasında yaşıtları olan onlarca askerin şehit düştüğü topraklarda tarihe yeniden tanıklık etti. Beştepeliler, bu ziyaretler esnasında Hey On Beşli türküsünü de yerinde ve yeniden keşfetti.

Öğrenciler, bu gezilerde edindikleri kazanımlarla ağıtların oyun havası olarak çalınmaması konusunda bir farkındalık projesini hayata geçirme kararı vererek Tarihinle Oynama projesini başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştirerek projelerine büyük destek alan Beştepeliler, proje kapsamında; Avustralya İstanbul Başkonsolosu Jeffie Kaine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Araştırmacı Yazar Şerife Öztürk, Yazar Savaş Gönen gibi pek çok önemli isimle de röportajlar gerçekleştirerek kitlelere ulaştı.

18 Mart günü Beştepe Koleji Çayyolu ve İncek Kampüslerinde gerçekleşen törenlerle Çanakkale kahramanlarımızı saygı ve minnetle anan öğrencilerimiz, zaferin yıldönümünde de “Tarihinle Oynama!” diyerek, konunun altını bir kez daha çizdi.

Üç öğrencinin "Hey On Beşli" türküsünü söylediği videoda sosyal medyaya büyük ilgi gördü.

 
Editör: Ömür Ünver