Ankara'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik "mahrem hizmetler" yapılanmasında kontörlü sabit hatlarla haberleştikleri iddia edilen 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yönelik ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan kişilere yönelik düğmeye basıldı.

Kontörlü sabit hatlarla haberleştiler

Bu kapsamda dosya şüphelilerinin Ankara ili genelinde çeşitli semtlerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edildi.

40 şüpheliye gözaltı kararı

Ayrıca yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt mensupları olduklarına dair ifadeler bulunan 9’u subay/astsubay, 30’u daha önce ilişiği kesilmiş askeri öğrenci ile 1’i askeri öğrenci sorumlusu ‘mahrem imam’ olmak üzere toplam 40 şüpheli hakkında Ankara merkezli 7 ilde bugünden itibaren gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.  
Editör: Ömür Ünver