Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz” çıkışının ardından AK Parti'li belediyeler marketlere yönelik denetimlerini artırdı. Ankara'da Mamak ve Kahramankazan Belediyeleri, ilçelerindeki marketleri zabıta ekplerinin denetlediğini bildirdi.

 

Mamak Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son günlerde fiyatlarda yaşanan yüksek dalgalanmalarla birlikte haksız fiyat artışının önüne geçmek için ilçe genelindeki marketlerde, denetim gerçekleştirdi" denildi. Mamaklılar adına ilçedeki fiyat değişimlerinin takipçisi olduklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de, “İndirimi de özellikle yükselişteki hız gibi olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız istek ve taleplerine dün olduğu gibi bugün de kulak veriyoruz” dedi.

Kahramankazan Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, "Belediye zabıtası, market ve gıda satışı yapılan işletmelere yönelik başlattığı fahiş fiyat denetimlerine aralıksız devam ediyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, vatandaşı mağdur ettirmeyeceklerini belirterek, görevlerinin başında olduklarını söyledi" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Ömür Ünver