Apple'ın gelenekselleşen lansman etkinliği ile iPhone telefonlarının yeni sürümlerini tanıttı. Tanıtımı yapılan iPhone 13'te, gelişmiş video kameralarda olduğu gibi alan derinliği özelliği bulunacak. İleri video çekim özellikleri bulunan 13 Pro Max telefonunun 1TB' kapasiteli cihazının Apple Türkiye'deki satış fiyatı 22 bin 999 Türk Lirası olarak belirlendi. Aynı cihazın İngiltere satış fiyatı ise yaklaşık 16 bin 900 TL'ye karşılık geliyor.

Sunumu yapan Apple CEO'su Tim Cook, odak noktası efektini videonun çekimi sonrasında uygulanabilen tek telefonun iPhone 13 olduğunu söyledi. Sinematik çekim özelliği ile örneğin kareye biri girdiğinde odak noktası bu kişi olabilecek ve odakta olmayan arka plan daha flu bir hal alacak.

Hangi özellikler bulunuyor?

Daha hızlı olan A15 çip işlemcisi olan yeni iPhone'un, daha parlak bir ekranı olduğu ve pil ömrünün de 2.5 saat daha artırıldığı belirtiliyor. Yeni telefonun kozmetik özellikleri arasında ise renk alternatifleri öne çıkıyor. iPhone 13, pembe, mavi ve "geceyarısı yıldız ışığı" renklerinde de olacak. Yeni telefonun kapasitesi de en yüksek 500GB olarak belirlendi. En düşük de artık 64GB yerine 128GB olacak. Apple, yeni telefonun çevreci özellikler taşıdığını da özellikle vurguladı. Cihazın anten hattının plastik su şişelerinden dönüştürüldüğü kaydedildi. Yeni seri, iPhone 13 mini, 13 Pro ve Pro Max olarak ayrı ayrı satışa sunulacak. 13 Pro Max telefonunun 1TB' kapasiteli cihazının Apple Türkiye'deki satış fiyatı 22 bin 999 Türk Lirası olarak belirlendi. Aynı cihazın İngiltere satış fiyatı ise yaklaşık 16 bin 900 TL'ye karşılık geliyor.
Editör: Ömür Ünver