UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi. UEFA’nın aldığı karar gereği aynı ülke takımları bu turda karşılaşabilecekti. Buna göre; Galatasaray, İskoç rakibi St.Johnstone’u elemesi halinde turnuvaya play-off turundan katılacak olan ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya gelme ihtimali vardı. Ancak bu durum gerçekleşmedi. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri ve maç tarihleri belli oldu.

Fenerbahçe’nin bu turdan dahil olduğu, Galatasaray’ın ise 3. eleme turunda St. Johnstone’u geçmesi halinde muhtemel rakibinin belirleneceği UEFA Avrupa Ligi play-off kurası İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekildi.
FENERBAHÇE NEFTÇİ - HELSİNKİ GALİBİYLE OYNAYACAK Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Neftçi - Helsinki eşleşmesinin galibi olacak. İlk maç 19 Ağustos'ta ikinci maç da 26 Ağustos'ta oynanacak. GALATASARAY TURU GEÇERSE RAKİP RANDERS Galatasaray ise St. Johnstone'ı elemesi halinde UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Danimarka ekibi Randers ile karşılaşacak UEFA'DA DİĞER EŞLEŞMELER ŞÖYLE; Mura - Zalgırıs / Sturm Graz Omonıa - Tallınn / Royal Antwerp Olympıacos - Ludogorets / Lincold - Bratislava Malmö - Rangers / Kaırat Almaty - Alashkert Ferencvaros - Slavıa Prag / Dinamo GNK - Legia Warszawa Kızılyıldız - Sherıff / Cluj - Young Boys FENERBAHÇE - GALATASARAY EŞLEŞMESİ GERÇEKLEŞMEDİ UEFA’nın aldığı karar gereği aynı ülke takımları bu turda karşılaşabileceğinden Galatasaray, İskoç rakibini elerse turnuvaya play off’tan katılacak Fenerbahçe ile eşleşebilirdi. TRABZONSPOR - SİVASSPOR'UN RAKiBi NETLEŞiYOR Bu sezon ilk kez düzenlenen UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin play-off kura çekimi ise TSi 15.00’te yapılacak. 3. elemede Norveç ekibi Molde ile karşılaşacak. Trabzon ve Gürcistan’ın D.Batum takımıyla mücadele edecek Sivas’ın muhtemel rakipleri bugün belli olacak. Avrupa Ligi 3. eleme turunu geçememesi durumunda yoluna Avrupa Konferans Ligi play-off’larında devam edecek. Galatasaray’ın da olası rakibi de netleşmiş olacak. Play-offlar, Şampiyonlar Ligi’nde 17-18 ve 24-25 Ağustos, Avrupa Ligi ile Konferans Ligi’nde ise 19 ve 26 Ağustos’ta oynanacak.
Editör: Ömür Ünver