Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunun şampiyonu oldu. Endonezya'da sezonun son ayağındaki ilk yarışı ikinci sırada bitiren Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.

Şampiyonada, Uluslararası Mandalika Pisti'nde dün yoğun yağış nedeniyle yapılamayan ilk yarış bugün TSİ 06.15'te başladı. Pole pozisyonundan 20 turluk yarışa başlayan Razgatlıoğlu, Endonezya'da ilk yarışta damalı bayrağı ikinci sırada geçerek organizasyonda dünya şampiyonu olmayı başardı.

Dünya Superbike Şampiyonası'nda genel klasmanda en yakın takipçisi Jonathan Rea'nın 30 puan önünde 531 puanla lider olarak ilk yarışa başlayan Toprak Razgatlıoğlu, bu sonuçla genel klasmanda puanını 551'e çıkardı ve bugün yapılacak sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantiledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarışın ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Toprak Razgatlıoğlu, Dünya şampiyonu oldu, Tebrikler Toprak!  Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunun şampiyonu olan milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu ile gurur duyduk." ifadelerini kullandı.
Editör: Ömür Ünver