Süper Lig'de şampiyon bugün belirleniyor. Nefes nefese geçen 42 haftalık maratonun son haftasına Beşiktaş ve Galatasaray aynı puanla girerken, üçüncü sıradaki Fenerbahçe'nin ise yalnızca galip gelmesi değil rakiplerinin de kaybetmesini beklemesi gerekiyor.

Pandemi nedeniyle olağan üstü şartlarda gerçekleşen Süper Lig'de şampiyon bugün belli olacak. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe, ligi şampiyon tamamlamak için son 90 dakikayı yaşayacak.

Göztepe - Beşiktaş

Son 90 dakikaya 2 averajlık farkla lider giren Beşiktaş, Göztepe deplasmanında şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.  İzmir Gürsel Aksel Stadı’ndaki karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Sakatlıkları süren Aboubakar, Oğuzhan, Cenk Tosun ve Hasic, kritik mücadelede takımda yer alamayacak. Takımın bir başka yıldızı Ljajic ile ilgili karar ise maç saatinde verilecek.

Galatasaray - Yeni Malatyaspor

Şampiyonluk yarışındaki üç takımdan yalnızca Galatasaray evinde karşılaşmaya çıkacak. Galatasaray,  Helenex Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Telekom Stadı'nda oynanacak maçın orta hakemi Cüneyt Çakır.  Galatasaray, şampiyonluk için 3 gol averajı daha fazla yapmak zorunda olduğundan farklı galip gelmek zorunda. Falcao, Emre Taşdemir ve Linnes’in karlışmada görev alıp almayacağı ise maç saatinde netlik kazanacak.

Kayserispor - Fenerbahçe

Hes Kablo Kayserispor deplasmanına çıkacak Fenerbahçe ise, sahadan 3 puanla ayrılırsa, Beşiktaş ve Galatasaray'ın mağlubiyetini bekleyecek. Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Tedavisi tamamlanan Altay Bayındır maç kadrosunda yer alırken, sakatlıkları bulunan Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti'nin yanı sıra sarı kart cezalısı Gökhan Gönül karşılaşmada forma giyemeyecek.
Editör: Ömür Ünver