Karim Benzema'nın şantaj suçlamasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Fransız yıldız için hapis ve para cezası istedi.

Fransız futbolcu Benzema, milli takımdan takım arkadaşı Mathieu Valbuena'ya şantaj yapmakla suçlanıyordu. Davada savcı mütalaasını açıkladı.
Benzema için 10 ay ertelemeli hapis ve 75 bin euro tazminat cezası talep edildi. Mahkeme kararını 24 Kasım Çarşamba günü açıklayacak.
NTV'nin aktardığına göre, aralarında Benzema'nın da bulunduğu bir grup Valbuena'nın özel hayatına ilişkin gizli bir videosunu oyuncuya göndererek şantajda bulundu. İddiaya göre Valbuena'dan 150 bin euro istendi.
2015'in Kasım ayında Benzema hakkında dava açılırken soruşturmanın 'mal varlığını gasp etme girişimi' kapsamında yürütüldüğü belirtilmişti.
Benzema'nın milli takıma dönüşü sonrası Valbuena sessizliğini bozmuş ve kimseden beklentisi olmadığını vurgulamıştı:
"Bence Didier Deschamps her durumda kazanan olacak. Başarılı olursa zor bir süreçte bunu başardığı söylenecek. Olmazsa suçlanmayacak. Benzema'nın Milli Takım'a alınmasında bir problem görmüyorum. Fransa'ya yarar sağlayacaksa benim söyleyecek sözüm olamaz. Deschamps, Benzema ile ilgili kararını bildirmek için beni aradı mı? Hayır. Hayatımı yaşıyorum ve sahada zevk alıyorum. Didier'den veya herhangi birinden bir şey beklemiyorum."
Editör: Ömür Ünver