TFF 1'inci Lig 34'üncü haftası büyük bir heyecana sahne olurken, son haftada aynı puana sahip 3 takımın maçının ardından Süper Lig’e doğrudan yükselen takımlar Adana Demirspor ve GZT Giresunspor oldu. maçların sona ermesinin ardından 'tam kapanma' uygulamasına rağmen her iki kentte de çok sayıda kişi sokaklara çıktı.

TFF 1'inci Lig'i 70 puanla şampiyon olarak kapatan ve 26 yıllık özlemin ardından Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor, saat 02.15 sıralarında havayolu ile İzmir'den Adana'ya geldi. Havaalanında şampiyon için hazırlanan üstü açık otobüse binen kafile, polis eskortuyla kentte tur attı. Kısıtlamaya rağmen sokağa dökülen Adana Demirspor taraftarları, yol kenarında meşale yakıp, futbolcuları selamladı. Kafileyi taşıyan otobüs, Atatürk Caddesi, Bülent Angın Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı ve Şehitler Bulvarı'ndan geçip, daha sonra tesislerde turu bitirdi. Konfeti ve meşalelerle karşılanan kafile için tesislerde havai fişek gösterisi yapıldı. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular, marşlarla bir süre eğlenerek şampiyonluğun tadını çıkardı.

'Lütfen silahla ateş etmeyelim'

TFF 1'inci Lig'de sezonu ikinci sırada tamamlayan GZT Giresunspor, Süper Lig'e yükseldi. 44 yılın ardından yeniden en üst ligde yarışma şansını yakalayan kentte, bir grup taraftar sokaklarda sevincini yaşadı. Kentte havai fişek gösterisi de yapıldı. Kentte gün boyu dışarıya çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu. Kentte, görev alan çok sayıda polis ekipleri de, ekip otosundan megafonla 'Lütfen sevincimizi evlerimizde yaşayalım, silahla ateş etmeyelim" denildi.

Samsunspor otobüsüne taşlı saldırı

Öte yandan, TFF 1'inci Lig'de şampiyonluk mücadelesinin son haftasında Adana’da, Adanaspor ile karşılaşan Yılport Samsunspor mücadeleyi 2-0 kazandı. Samsunspor, 3'lü averajda rakipleri Adana Demirspor ve Giresunspor’un da son haftada maçlarını kazanmasıyla Süper Lig’e direkt yükselemedi. Karşılaşmanın ardından Yılport Samsunspor kafilesini taşıyan takım otobüsü, oyuncuları maç sonrası Adana’da konakladıkları otele bıraktı. Otel çevresinde daha güvenli yere çekilmek istenen kırmızı beyazlı takımın otobüsü, kimliği belirsiz kişilerin taşlı saldırısına uğradı. Olayda yaralanan olmazken, atılan taşlar nedeniyle otobüste hasar meydana geldi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başattı. Bu arada,  Samsunspor'un Play Off daki rakibi Altınordu oldu.
Editör: Ömür Ünver