Fenerbahçe'de son dakika kararı... Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin kadro dışı bırakıldı.

Fenerbahçe, teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin'in kadro dışı bırakıldığını resmen açıkladı.
Sarı lacivertli ekipte ayrıca 16 yaşındaki Arda Güler, yeni sezon öncesi hazırlıkları kapsamında takıma katıldı. GÖZDEN ÇIKARILAN İSİM 9 OLDU Yeni sezona hazırlanan Fenerbahçe’de iddialı bir kadro kurmak için kollar sıvandı, 4 oyuncuyla daha yol ayrımına gelindi. Süper Lig’in 2021-22 sezonu hazırlıklarını sürdüren Sarı-lacivertliler, 1 Temmuz’da Dereağzı Tesisleri’nde başladığı çalışmalarına 5 Temmuz’dan itibaren Düzce’nin Kaynaşlı ilçesindeki Topuk Yaylası Tesisleri’nde devam etti. 11 günlük Topuk Yaylası kampının ardından yurt dışı hedefleyen ancak pandemi koşulları sebebiyle hazırlıklarını Samandıra’da sürdüren sarı-lacivertlilerde kadro planlamasında da sona gelindi. Sayıca fazla olan kadrodan bazı oyuncularla vedalaşmak isteyen teknik direktör Vitor Pereira, yardımcıları eşliğinde analizlerini yapıyor. Yapılan çalışmalarda oyuncularıyla yakından ilgilenen Pereira, takımda kalmasını istediği oyuncuları belirlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Topuk Yaylası kampında; Barış Alıcı, İsmail Yüksek, Melih Bostan, Emir Miray Köksal ve Murat Sağlam’ı İstanbul’a gönderen Pereira, bu sayede kamp kadrosundaki şişkinliği de indirmişti. Teknik ekipçe yapılan gözlemler ve analizler sonucunda bugün 4 ismin daha takımdan ayrılmasına karar verildi. Pereira; Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin’i ise takımdan ayırarak bireysel çalışma yapmalarını ve bu arada yeni kulüp bulmalarını istedi. Takımdan ayrılması planlanan oyuncu sayısı toplamda 9’a çıkarken, yeni sezonun kadro planlaması da son şeklini almaya başladı.
İŞTE O AÇIKLAMA
Profesyonel Futbol A Takımımız yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, Teknik Direktörümüz Vitor Pereira da kadrosunu şekillendirmeye başlamıştır. Bu doğrultuda alınan karar neticesinde oyuncularımızdan Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin'in çalışmalarını bundan sonra takımımızdan ayrı olarak gerçekleştirmeleri uygun görülmüştür. Kulübümüz değerli oyuncularımızla gelecek planlamalarına yönelik çalışmalara da başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız. PELKAS'A ÖZEL GÖREV Öte yandan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, takımda değişim rüzgarı başlatırken, takımına yeni bir oyun felsefesi aşılama kapsamında Pelkas'a da özel görev verdi. Portekizli hoca, Yunan futbolcusunu İtalya Milli Takımı'nın yıldızı İnsigne gibi kullanmayı amaçlıyor. Oyuncusundan kaleye daha fazla şut çekmesini istiyor.
Portekizli çalıştırıcı, Dimitris Pelkas'ı, antrenmanlarda ve hazırlık maçlarında sol forvet bölgesinde konuşlandırıyor. Tecrübeli hocanın amacı, Yunan yıldızını, İnsigne'nin İtalya Milli Takımı'nda görevlendirildiği gibi kullanmak. Bu yüzden oyuncusundan kaleye daha fazla şut denemesi istiyor. 3-4-3'TEN MEMNUN F.Bahçe'nin Portekizli teknik direktörü, 3-4-3 sistemine takımın verdiği reaksiyondan memnun. Pereira, yapılacak 1-2 rötuşla Fenerbahçe taraftarının özlediği futbolun oynanabileceğine inanıyor. Özellikle rakibe verilen pozisyon sayısının azaltılması gerektiğini her antrenmanda vurguluyor. Bu noktada tüm oyuncularından takım savunmasına yardımcı olunması konusunda özveri bekliyor.  
Editör: Ömür Ünver