Avusturya, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 takım arasına kaldı. Kuzey Makedonyalı ünlü futbolcu Goran Pandev de Hollanda maçıyla milli takıma veda etti. B Grubu'nda ise Belçika, Finlandiya'yı 2-0, Danimarka ise Rusya'yı 4-1'lik skorla mağlup ederek son 16'ya yükseldi.

EURO 2020 C Grubu'nda oynanan son maçların ardından Hollanda grup lideri, Avusturya ise 2'nci olarak bir üst tura yükselmeyi başardı. EURO 2020 C Grubu'nda saat 19.00'da başlayan iki maçta Hollanda ile Kuzey Makedonya, Ukrayna ile Avusturya karşı karşıya geldi. Gruptaki ilk iki maçını kazanan Hollanda, Johan Cruijff Arena'da Kuzey Makedonya ile karşılaştı. Hollanda, 24'üncü dakikada 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen atakta Malen'in pasıyla penaltı noktasında topla buluşan Depay'ın tek vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1. İlk yarı Hollanda'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 51 ve 58'inci dakikalarda Wijnaldum'un ayağından bulduğu gollerle Hollanda, farkı 3'e çıkardı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Hollanda, karşılaşmayı 3-0 kazanarak puanını 9'a yükseltti ve grubu lider tamamlayarak adını son 16 takım arasına yazdırdı. Kuzey Makedonya ise grubu puan alamadan son sırada tamamladı. Gruptaki diğer karşılaşmada ise Romanya'nın başkenti Bükreş'te Ukrayna ile Avusturya karşılaştı. 21'inci dakikada Alaba'nın kullandığı köşe vuruşunda altıpas içerisinde topa dokunan Baumgartner'ın golüyle Avusturya 1-0 öne geçti. İlk yarıyı Avusturya bu golle 1-0 önde kapattı. 2'nci yarıda başka gol olmayınca rakibini 1-0 mağlup eden Avusturya, puanını 6'ya yükseltti ve grubu 2'nci sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 takım arasına kalmayı başardı. Grubu 3 puanla 3'üncü sırada bitiren Ukrayna ise diğer gruplardaki sonuçlara göre en iyi 3'üncü takımlar arasında yer alıp bir üst tura yükselebilme şansını sürdürdü. GORAN PANDEV MİLLİ TAKIMA VEDA ETTİ Öte yandan Kuzey Makedonya kaptanı Goran Pandev, Hollanda karşılaşmasıyla son kez milli takım formasını giydi. Hollanda Milli Takımı takımı kaptanı Georginio Wijnaldum, Kuzey Makedonya formasını 122 kez terleten Pandev için üzerinde adının yazılı olduğu 122 numaralı bir Hollanda forması hediye etti.

B Grubu'nda Belçika ve Danimarka

EURO 2020 B Grubu'nda Belçika, Finlandiya'yı 2-0, Danimarka ise Rusya'yı 4-1'lik skorla mağlup ederek son 16'ya yükseldi. EURO 2020 B Grubu'nda Belçika, Finlandiya'yı 2-0 ile geçti ve grup lideri olarak adını son 16'ya yazdırdı. Son maçlar öncesinde grupta puansız yer alan Danimarka ise, Rusya'yı 4-1'lik skorla geçti ve grubu ikinci tamamlayarak A Grubu 2'ncisi Galler ile EURO 2020'nin son 16 turunda eşleşti. Finlandiya'yı 74'üncü dakikada Hradecky'nin kendi kalesine ve 81'inci dakikada Lukaku'nun attığı gollerle mağlup eden Belçika, 9 puanla grubu lider tamamladı. Son maça puansız çıkan ve grup sonuncusu olan Danimarka ise 39'uncu dakikada Damsgaard, 59'uncu dakikada Poulsen, 79'uncu dakikada Christensen ve 82'nci dakikada Mehle'nin attığı golle Rusya'yı 4-1 mağlup etti ve tur atladı. Rusya'nın tek golünü ise 70'inci dakikada Dzyuba kaydetti. Öte yandan B Grubu'nda 3 puanı bulunan Finlandiya'nın durumu ise diğer gruplarda alınacak sonuçlara göre belli olacak.
Editör: Ömür Ünver