Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 12-13 Haziran'da düzenlenecek seçimli genel kurulda tekrar aday olacağını açıkladı. Koç, gelecek sezon için şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını söylerken, "Tribünlere oynamıyoruz. Fenerbahçe artık oyunu kuralına göre oynayacak" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 12-13 Haziran'da düzenlenecek seçimli genel kurulda tekrar aday olacağını açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Koç'un açıklamaları özetle şöyle: İyi günde de kötü günde de "İyi ki Fenerbahçeliyim" demekten vazgeçmedim. Çocuklarıma da aynı şeyleri öğretiyorum. Geçen Mart'tan beri olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Son derece zor bir süreç yaşadık. Sıkıntıda olan kulüplerimiz bu süreçte ciddi anlamda gelirleri de etkilendi. 1,5 sezon boyunca taraftardan mahrum kaldık. Bu sebepten ötürü pandemi sebebiyle en fazla futbol zarar gördü. Kombineler, localar, maç günü bilet satışları neredeyse yok oldu. Fenerbahçe olarak pek çok loca sahibine teşekkür ediyorum. Saygıyla önlerinde eğiliyorum. Aldınız, kullanamadınız. Ancak tribün hasılatlarından mahrum kaldık. Kur hareketleri hepimizin işlerini daha da zorlaştırdı. Sporcular, teknik ekipler ve sportif faaliyetlerin sekteye uğramadan devam etmesi için çalışan bir kesim vardı. Tüm futbolla ilgililer düzenli çalıştılar. Kendi sağlıklarını riske attılar. Bence takdir edilmesi gereken bir özveriydi. Son 1.5 senede futbolcuların sadece aldığı kupalara göre değerlendirmek haksızlık olur. Başta kendi sporcularımıza, teknik heyetimize, Türkiye'deki tüm sportif faaliyetlerin devam etmesi için çalışanlara teşekkür ediyorum. 
Önümüzdeki günlerde tüm sportif branşları ve yönetimde olduğumuz 3 yılı değerlendirdiğimiz bir ortamımız olacak. Futbolda istediğimiz başarıyı yakalayamadık. Onun için diğer sportif branşlardaki başarılar göz ardı ediliyor.

Ligin en iddialı takımlarından biriyiz

Şampiyonluğu önceki 2 seneye göre kaybettiğimiz ve bu şekilde kaybettiğimiz için son derece üzgünüz. Derinden yaralandık. Başakşehir maçından sonra '6 galibiyet 1 beraberlik bizi şampiyon yapar' demiştim. Şampiyon olmamız için rakibimizin de puan kaybetmesi gerekiyordu. Biz hedefimizi tuttursaydık, şampiyon olacaktık. Çok çok yaklaşmış olmamıza rağmen bize sunulan bu fırsatı değerlendiremedik. Şampiyonluğu kaçırdığımız kılpayı bir yıl oldu. Şimdiden ligin en iddialı takımlarından biri olduğumuzu söyleyebilirim. Bazı eksiklerimizi gidermemiz halinde gelecek sezon camianın beklediği şampiyonluğu getirecek bir takım olacağız. Birkaç dokunuşla yapacağımız ilavelerle gelecek sezon ligin en iddialı takımı olacak. %70 hazır bir kadromuz var. Kendimizden emin bir şekilde çalışmalara başlayacağız. 
Ülkemizde başka unsurlar da söz konusu. Sadece sezona baktığımızda ligde sıralamayı belirleyen unsurlar, Federasyon yönetiminin anlayışı, aldığı kararlar da futbolu etkiliyor. TFF, orayı yönetenlerle ilgili düşüncelerimi sezon içinde ve geçmişte sizinle paylaştım. Çok da değişin bir durum söz konusu değil. Kuzu kuzu gelip Şampiyonlar Ligi buradan oynanacak denildi, Yapılanlar ortada.  Bazı şeyler değişecek. Liyakat eksikliği. Hakem kararları. Sezon başında yapılan algılar. Tabii ki sosyal medya algılarından bahsetmiyorum. Hakemler üzerinden yapılan manipülasyonlara göz yumulması. Hadsizce yorumlar. Suç içeren ithamlara TFF'nin hiçbir soruşturma yapmaması. Bazı futbolcuların yaptığı imalar için, denetim yapılmadan direk savcılığa gidilmesi. İyi takım değil, iyi ilşkiler kuran  sonuca gidiyor. 
Bir tanesi güya Fenerbahçe taraftarı. Yaptığı algılar ortada. Geldiğimizden beri bu eleştirileri yaparken, sadece kazanmayı değil, tüm kulüpleri düşünerek hareket etti. Bu çabamız pek çok paydaş tarafından kabul görse de pek kabul görmedi. Futbolumuzda hak düşüncesi yok. Başarıya giden her yol mübah görünüyor."
Editör: Ömür Ünver