Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzman ve pratisyen hekimlere 2 bin 500 ila 5 bin lira arasında zam geleceğini söyledi. Erdoğan'ın açıklamasının ardından akşam saatlerinde düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaların ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bugün görüşmeleri başlayan asgari ücrete ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Erdoğan, Halkımızı ezdirmeyeceğiz, kısa zamanda açıklayacağız. Bugüne kadar olmuş olanın çok çok üzerinde bir artış olacak" diye konuştu.

Erdoğan, uzman ve pratisyen hekimlere yapılacak zam oranı hakkında da konuştu. Erdoğan, "(Uzman ve pratisyen hekimlere) 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuya ilişkin olarak, "Sağlık çalışanlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız. Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis’te tüm grupların desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Akşam saatlerinde ise, hekimlere ek gösterge zammı, TBMM Genel Kurulu’nda teklife eklenerek kabul edildi. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı teklife eklendi ve kabul edildi.

Emeklilikte pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler (diş hekimleri dahil) 17 bin olan ek göstergeleri 40 bine çıktı.

Tüm partilerin desteğiyle kabul edilen düzenlemeyle pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı yapılacak.
Editör: Ömür Ünver