Economist dergisine yazan BioNTech’in kurucu ortakları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, "mRNA başarısı son 30 yıldır bilimsel iş birliği ile ortaya çıktı. Biz 15 yıl içinde geliştirilecek ilaçların üçte birinin mRNA temelli olacağına inanıyoruz" açıklaması yaptı.

Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in kurucu ortakları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, dünyanın önde gelen dergilerinden Economist'e yazdı.
mRNA teknolojisini mercek altına alan ve gelecekteki planları ve öngörüleri kamuoyu ile paylaşan iki bilim insanı, mRNA teknolojisinin gelecek yıllarda insan sağlığını büyük ölçüde değiştireceğini söyledi.
Sözcü'nün aktardığına göre Economist’in The World Ahead 2022 isimli dergisinde bilim ve teknoloji bölümünde, 'mRNA tedavilerinin Covid-19 sonrasındaki geleceği' başlığıyla yayınlanan makalede Türeci ve Şahin, “Koronavirüs salgını döneminde mRNA bazlı aşıların başarısı gelecekte diğer hastalıklara karşı tedavi geliştirilmesi konusunda yeni bir çağın sinyalini veriyor. mRNA başarısı son 30 yıldır bilimsel iş birliği ile ortaya çıktı. Biz 15 yıl içinde geliştirilecek ilaçların üçte birinin mRNA temelli olacağına inanıyoruz” açıklaması yaptı.
Editör: Ömür Ünver