İftarda et yerine tavuk tercih edenler için ya da tavuk sevenler için hem hafif hem lezzetli bir tarif; Tavuklu orman kebabı...

Malzemeler:
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Tenceremizi ocağa alarak içerisine sıvı yağı ekleyelim. Yemeklik doğradığımız soğanımızı da tenceremize alalım ve yağda biraz kavuralım. Daha sonra kemiksiz tavuğumuzu kuşbaşı doğrayalım, tenceremize alalım. Tavukların rengi değişene kadar karıştırarak pişirelim. Doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı tencereye alarak güzelce karıştıralım. Domates püresini de ekleyip karıştırdıktan sonra garnitürü ekleyelim ve tekrardan karıştıralım. Son olarak tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyip 5 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. Afiyet olsun...  
Editör: Ömür Ünver