İftarda, sahurda, ikisinin arasında ez cümle yenilip içilebilecek sürelerde tüketilebilecek hem lezzetli hem su ihtiyacınızı hem tatlı ihtiyacınızı giderecek bir içecek; Kuru üzüm hoşafı.
Malzemeler:
2 su bardağı üzüm (sarı, çekirdeksiz)
5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Kuru üzümlerin sapları var ise onları hazırlamaya başlamadan önce çöplerini temizlemelisiniz.

Hazırlanışı:

Kuru üzümleri bir kaba alın ve üstlerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Bu şekilde 10 dakika suda bekletin. Sonra üzümleri süzün ve bir tencereye alın. 5 bardak suyu üstlerine ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve toz şekeri ilave edin. Bu şekilde 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Editör: Ömür Ünver