İftar ve sahur sofralarında sıklıkla tercih edilen yemeklerden birisi de börektir. Yanına çay, ayran, hoşaf ya da komposto ile tüketebilirsiniz. Malzemeler: 2 adet yufka 1 çay bardağı süt, sıvıyağ, soda karışımı 1 orta boy tas dolusu peynir (Peynir farklı çeşitlerde olabilir, iki, üç farklı çeşit peynirle böreğiniz daha lezzetli olur. İsteğe göre maydanoz ve dereotu da eklenebilir) Hazırlanışı: Orta boy tavanızı yağlayın. Bir yufkayı hafif buruşturarak, tavanın dışına taşırarak yerleştirin. Sıvı harçtan (süt-sıvıyağ-soda karışımı) bolca sürün İkinci yufkanın yarısını yine buruşturarak yerleştirin, sıvı harçtan ekleyin. Peynirleri, kalan yarım yufkayı, harcı ve kenarlara taşırdığınız yufkaları da katlayarak, yine sıvı harç ilave edip bitirin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5'er dakika her iki tarafı da kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun... NOT: Bu böreği damak tadınıza, tercihinize göre patatesli, ıspanaklı veya kıymalı da yapabilirsiniz.  Kıymalı harca çiğ patates rendelerseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.  Bu tarifimiz okuyucularımızdan Filiz Türker'den...      
Editör: Ömür Ünver