Hem sebze hem et, belki biraz zahmetli ama bir o kadar da lezzetli... Malzemeler:  4 patlıcan 3 kaşık zeytinyağı Domates Yeşil biber ½ kg kıyma 4 kaşık galeta unu ya da ekmek içi 1 soğan Sarımsak 1 yumurta Tuz Pul biber Kimyon Karabiber 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık salça ya da 2 domates 1 sarımsak ½ bardak sıcak su Tuz Hazırlanışı: Patlıcanlarınızı alacalı soyup, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra çıkarıp yıkayıp kuruladığınız patlıcanları boyundan ince şeritler halinde doğrayın. Geniş bir cam kabın içine kıymayı koyun. Üzerine 1 soğanı rendeleyin. Yumurta, galeta unu, sarımsak, tuz ve diğer baharatları da ekleyip iyice yoğurun. Köfteleri elinizde şekillendirerek kızartın. Hafif yağlanan geniş bir kızartma tavasında patlıcanları kızartın. )Kızaran patlıcanları havlu kâğıdın üzerine koyup fazla yağı çektirebilirsiniz). Domates ve biberleri de parçalara ayırın. İki patlıcan şeridini artı şekli alacak şekilde üst üste koyun. Ortalarına köfteyi yerleştirip kalan kısımları üzerine kapatın. Biber ve domatesleri yerleştirip Tam ortadan tüm malzemeleri tutacak şekilde kürdan koyun. Tüm köfteler ve patlıcan bittikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Bir kapta salçalı suyu hazırlayın ve tepsiye dökün. 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Editör: Ömür Ünver