CHP Zonguldak Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay Başkanlığı için TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda ilk turu geçen Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener’in de çift maaş aldığını dile getirdi.

Sayıştay Başkanlığı’na MHP ve AK Parti’nin oyları ile aday gösterilen, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener’e, CHP Zonguldak Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz’dan itiraz geldi. Yener’in Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevinin yanı sıra iki ayrı yerden de maaş aldığını vurgulayan Yavuzyılmaz, ANKA Haber Ajansı’ndan Mehtap Belen’e yaptığı açıklamada, “Partili bir Cumhurbaşkanına bağlı olarak görev yapan, çifte maaş alan bu kişinin, AK Parti’nin yolsuzluklarını, usulsüzlüklerini ve yaratılan kamu zararını tespit etmesini beklemek hayal olacaktır. Sayıştay’ın kadük duruma düşmemesi için mutlaka kendi içinden çıkan bir adayın Sayıştay Başkanı olması şarttır” dedi. SAYIŞTAY BAŞKANI OLMASI SORUNLU Sayıştay Başkanlığı için en güçlü aday olarak gösterilen Metin Yener’in Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile atandığını vurgulayan Deniz Yavuzyılmaz, “Kendisi aynı zamanda Türk Telekom’a ait bir alt şirket olan TTNET’in Yönetim Kurulu Başkanı, 2022 yılına kadar da bu görevi devam edecek. Aynı zamanda Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı, çift görev, çift maaş, çift dikiş yoluna devam ediyor. Şimdi de Sayıştay Başkanlığına aday olmuş durumda. Çift maaş alan birinin Sayıştay Başkanı olması durumu oldukça sorunlu” sözleri ile Yener’in adaylığına tepki gösterdi.
ADAYLAR TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NDA BELİRLENMİŞTİ TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 12 aday arasında yapılan oylama sonucunda, 10 oy olan Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile 8 oy alan Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy'u Sayıştay Başkanlığına aday olarak belirlemişti. Yener ve Aksoy'un isimleri TBMM Genel Kurulu'na bildirildikten sonra, iki adaydan biri, Genel Kurul'da yapılacak gizli oylamada Sayıştay’ın yeni başkanı seçilecek.
Editör: Ömür Ünver