Barınamıyoruz Hareketi'nin Ulus'taki eylemi için İstanbul ve İzmir'den şehre girmek isteyen öğrenciler Ankara girişinde durduruldu. 'Barınamıyoruz Hareketi'nden yapılan açıklamada, gözaltı sayısının 150'yi aştığı, il dışından ve Ankara içinden Ulus Meydanı'na ulaşmaya çalışanların gözaltına alındığı aktarıldı. Bu arada, TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup başkanvekilleri, 'Barınamıyoruz' eylemi için Ankara’ya gelen üniversite öğrencilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da yanıt verdi.

Yüksek ev kiraları ve yurtlardaki kapasite sorunu nedeniyle kalacak yer bulamadıkları gerekçesiyle ‘Barınamıyoruz' eylemi gerçekleştiren öğrenciler, Ankara Ulus'taki eylem için İstanbul ve İzmir'den yola çıktı. Ancak öğrenciler Ankara girişinde durduruldu.'Barınamıyoruz Hareketi'nden yapılan açıklamada gözaltı sayısının 150'yi aştığı, il dışından ve Ankara içinden Ulus Meydanı'na ulaşmaya çalışanların gözaltına alındığı aktarıldı.
Ankara Valiliği bugün düzenlenmesi planlanan öğrencilerin ‘Barınamıyoruz’ eyleminin uygun görülmediğini açıklamıştı.

TBMM'de gözaltı tartışması

Öte yandan, TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçesi üzerine görüşmeler devam ediyor. Genel Kurul’da söz alan CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup başkanvekilleri, 'Barınamıyoruz' eylemi için Ankara’ya gelen üniversite öğrencilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 'Barınamıyoruz' eylemi yapmak isteyen öğrencilerin Ankara’da gözaltına alınmasına ilişkin, "Savcı talimatıyla toplam 12 şahsa yakalama işlemi yapılmıştır. Burada eğer hukuk devletinden bahsediyorsak ve hukukun önünde herkesin eşit olduğunu söylüyorsak burada savcının kararını uygulayan kolluğa dönük herhalde bir suçlama getirmemiz söz konusu olamaz" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Ankara Valiliği’nin bu yasaklama eylemi bir; hak ihlalidir. İki; keyfidir. Üç; hukuka aykırıdır" diye konuştu. İyi Parti Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu da "40 genç arkadaşımız Ankara'ya gelse kıyamet kopmayacak Mahir Bey" dedi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise "90'ı aşkın gözaltı var" bilgisini verdi.
Editör: Ömür Ünver