CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi temelden sarsan bir sürü açıklama var, Saray'dan tek bir açıklama yok. Neden savcılar harekete geçmiyor? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kabile devleti mi? Nerede bu savcılar?" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası gündeme gelen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. CHP lideri, "Türkiye’yi temelden sarsan bir sürü açıklama var, Saray’dan tek bir açıklama yok. Ak Partili, MHP’li kardeşlerime sesleniyorum. Bu kadar lağım kokusu dünyaya yayılmışken neden kimse konuşmuyor? Neden savcılar harekete geçmiyor? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kabile devleti mi? Nerede bu savcılar?" diye konuştu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Yargı bağımsız ve tarafsız değil

İktidar kendisini kurtarmak istiyor, gündem değiştirmek istiyor. Gırtlağına kadar lağım çukuruna düşmüşler. Açık ve net ifade ediyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Yargı asla ve asla tarafsız ve bağımsız değildir. Talimatla iş yapan bir yargı vardır. Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Yeraltı dünyasının önemli bir aktörü açıklama yapıyor. Gazeteler, TV’ler tartışıyor. İktidar sahibinden tık yok. Sen her konuda konuşuyordun. 'Dış güçlerin oyunu' diyorlar. O zaman 19 yılın sonunda ülkeyi dış güçlerin oyuncağı haline sen getirmedin mi?
Editör: Ömür Ünver