Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 25-26 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek sempozyumda batıda artış gösteren İslamofobiye medyanın etkisi tartışılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destek verdiği 1.Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’nu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Erciyes Üniversitesi ve SETA birlikte düzenliyor. Sempozyumun ilk gününde açış konuşmalarının ardından 4 farklı panelde medya ve İslamofobi konusu ayrıntılarıyla ele alınacak. Oturumlarda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de aralarında bulunduğu devlet yöneticileri, akademisyenler ve gazeteciler panelist olarak yer alacak. Sempozyumumuzun ikinci günündeyse hazırlık aşamasında çıkılan akademik çağrı neticesinde Yürütme Kuruluna ulaştırılan 113 bilimsel çalışma gerçekleştirilecek sunumlarla katılımcılarla paylaşılacak.

Erdoğan'dan Gazze değerlendirmesi

ATO Congesioum’da düzenlenecek sempozyuma uluslararası düzeyde katılım olacak. Toplantının onur konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Açış konuşmasını yapacak Erdoğan’ın son yaşanan Gazze saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. 1.Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’nun açılışında diğer konuşmaları ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yapacak.

"Bu mücadelede medya olarak en ön safta yer almalıyız”

Yürütme Komitesi Başkanı olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sempozyum hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, “İslam diniyle ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıyla mücadele sadece devlet adamları ve siyasetçilerin sorumluluğuna bırakılmamalıdır. Bu mücadelede medya en ön safta yer almalı, toplumu uyarmalı ve bu tehlikeye karşı mücadelede eden devlet adamları ve siyasetçilere destek olmalıdır.” dedi. Çok önemli gördükleri İslamofobi ile mücadelenin ele alınacağı organizasyonun düzenlenmesine katkısı olanlara teşekkür eden Şahin, konuyla ilgili olan herkesi, özellikle de genç akademisyenleri sempozyuma katılmaya davet etti. Şahin değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, İslamofobi ile mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başı çekiyor. Üzülerek görüyoruz ki, batı medeniyeti büyüyen bu tehdit karşısında önlem almamakta ısrar ediyor. Birileri, Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılar karşısında fikir özgürlüğü kisvesi altında üç maymunu oynuyor. İşte bu noktada İslam coğrafyasının medyası olarak bizlere çok hayati görevler düşüyor. 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumunu teşrif edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet büyüklerimize, akademisyenlerimize, gazeteci dostlarımıza, yurt dışından ve içinden gelen bütün konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, organizasyona ön ayak olan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, İletişim Başkanımız Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun’a, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’a, Erciyes Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Çalış’a, TRT Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Eren’e ve SETA Genel Koordinatörü Sayın Prof.Dr. Burhanettin Duran’a ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.” Pandemi önlemlerinin sıkı olarak uygulanacağı 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumuna katılacak olanlardan PCR testi istenecek.
Editör: Ömür Ünver