Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ele alındı.

İsrail’in, Filistinliler ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları sonrasında telefon diplomasisini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamda Papa Francis ile de bir görüşme yaptı.

Filistin'de vahşet yaşanıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin’de bir vahşet yaşandığını belirterek, İsrail’in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti.

İsrail insanlık onurunu çiğniyor

İsrail’in insanlık onurunu çiğnediğini belirten Cumhurbaşkanı, İsrail karşısında tüm insanlığın birlik olması gerektiğini belirtti. Uluslararası kamuoyunu bir kez daha göreve çağıran Cumhurbaşkanı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin de gereken sorumluluk bilincini sergileyemediğini dile getirdi.
Erdoğan, Papa Francis'in İsrail'e yönelik mesajlarının da önemine değindi, mesajların ve tepkilerin Hristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Editör: Ömür Ünver