MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, TİP Milletvekili Ahmet Şık'a sert ifadelerle yüklendi. Şık için, "Hain, alçak, soysuz, suçlu, aşağılık" diyen Bahçeli, "Devlete 'katil' diyen bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp adalete teslim etmeyecek miyiz?" diye konuştu.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, kapatma davası iddianamesinin ikinci kez AYM'ye gönderilmesi üzerinden HDP'ye ve TİP milletvekili Ahmet Şık'a yüklendi. AYM'ye "İddianameyi ikinci kez iade seçeneği kalmamıştır" diyen Bahçeli'nin konuşması özetle şöyle:

Siyasi Etik Yasası

Dilek ve ümidimiz siyasi etik yasasının daha fazla gecikmeden süratle çıkarılmasıdır. Siyaset centilmenlik içinde yapılmalıdır. Söylenenin aksine su testisi su yolunda kırılmadan adresine ulaşılabilmelidir, siyaset bunun için vardır. Doğru sözlü, yüce gönüllü, yumuşak huylu, ağır başlı, zalime düşman mazluma dost bir siyaset huzurun anahtarıdır. Türkiye’de başbakanlık yapmış bir şahsın sırları döküp saçması bariz bir delildir. Gizlemesini bilmeyenin yönetmesi mümkün değildir. Serok Ahmet böyle birisidir. Aynı şey selamsız Babacan için de geçerlidir. Serok için deniz bitmiş, filikası su almıştır. Zillet ittifakının asıl ve yedek kadrosunu teşkil eden davası ve devası olmayan partinin başkanlarının iddia ve itirafları esas itibariyle düşünce namusu bakımından utanç vesikasıdır. Demokrasinin bekası iki ucu keskin bıçak gibi parlayan hassasiyete bağlıdır. Serok ve devasızların diğer zillet ortaklarıyla buna riayet etmeyeceklerini biliyoruz.
Eğer iktidar karşısına geçen muhalefet partileri devleti ve milleti kötülemeye pahasına da olsa her şeyi kötülemek yoluna çıkarsa, iktidarla muhalefet arasındaki husumet soysuzlaşırsa demokratik rejimin atisi yoktur.

HDP'ye kapatma davası

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı AYM tarafından iade edilen HDP’nin kapatılmasını esasa alan iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayı dün tekrar açmıştır. HDP’ni eylemleri devletin bağımsızlığına ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne insan haklarına aykırı bulunmuştur. Bu bölücü partinin hemen hemen tüm organları üyeleri ve teşkilatları vasıtasıyla suç işlediği işlenmesini tahrik ve teşvik ettiği somut delillerle belirtilmiştir.
 
Editör: Ömür Ünver