Burdur Gölhisar'da 'da 17 dekarlık alanda yetiştirilen endüstriyel kenevirin hasadı il protokolünün katılımıyla yapıldı. Vali Ali Arslantaş törende yaptığı konuşmada, "Kenevir hasadı ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Kenevir ekimine izin verilen 20 il arasında bulunan Burdur'un Gölhisar ilçesindeki tarlada hasat töreninde konuşan Vali Ali Arslantaş, bunun sanayide kullanılan endüstriyel bir ürün olduğunu söyledi.
Bu ürünün araştırılıp geliştirilmesi için her zaman üreticinin yanında olacaklarını belirten Arslantaş, "Otomotiv, giyim, kozmetik ve ilaç sektörü gibi birçok alanda kullanılan endüstriyel kenevir, ilimizin önünü açacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın kenevir ekimine izin vermesinden dolayı sektörün daha da gelişeceğini düşünüyorum. Kenevir hasadı ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Kenevir yetiştiren şirketin yönetim kurulu üyesi Fatih Oral, Burdur'da kenevirin yaygınlaştırılması ve endüstriyel yatırımı için araştırma geliştirme çalışmaları yaptıklarınıdile getirdi.
Editör: Ömür Ünver