Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu kuvvetli rüzgâr, İstanbul'da etkili oluyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgârın saatteki hızının en yüksek ölçüldüğü bölge Çatalca oldu. Meteoroloji'ye ait Çatalca'daki radar sahasında rüzgârın hızı saatte 105 kilometreye kadar çıktı. Anadolu Yakası'nda ise Kartal Aydos radar sahasında rüzgâr şu ana kadar en yüksek saatte 82 kilometre hızla esti. Meteoroloji yetkilileri rüzgârın il genelinde etkili olmaya devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

Vapurlar iptal edildi
Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) bazı seferleri, elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edildi.  İzmir'de de etkili olan fırtına nedeniyle vapur seferleri geçici süreyle durduruldu.

17 ile turuncu, 35 il için sarı uyarı

Meteoroloji tarafından  17 il için turuncu uyarı, 35 il için sarı uyarı yapıldı. “Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” ifadesiyle tanımlanan turuncu uyarı yapılan iller şöyle: İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli. “Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” olarak tanımlanan sarı uyarı yapılan iller şöyle:

Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Çankırı, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize

Editör: Ömür Ünver