İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Covid-19 vakalarının günlük 100 bini bulabileceğini belirtti, ancak sağlık sektörünün uyarılarına rağmen şu an için herhangi bir tedbir ya da kısıtlama gereği duymadıklarını belirtti.

Hükümetin bir aylık bir aradan sonra düzenlediği ilk koronavirüs basın toplantısında konuşan İngiliz bakan verileri yakından takip ettiklerini vurguladı. Euronews haberine göre, Sonbahar-kış ayları için hazıladıkları önlemleri içeren B planını uygulamaya koymayacaklarını açıklayan Javid "Ancak uyanık ve her türlü duruma karşı hazırlıklı olmaya devam ederken bir taraftan da virüsle mücadele edebilmek için hayati savunmamızı güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Ülkedeki sağlık sisteminin övgüye değer bir performans sergilediğini belirten bakan sistemin ağır bir baskı hissettiğini kabul etmesine rağmen bu baskının sürdürelemez olduğuna dair iddiaları reddetti ve sistemin çökmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.
Yaklaşan kış mevsiminin pandeminde kurtulmaya karşı en büyük tehdidi oluşturduunu belirten Javid günlük vaka sayısını 100 bini bulabileceğini de sözlerine ekledi. Öte yandan İngiliz bakanın ülkedeki sağlık sektörünü temsil eden Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) Konfederasyonu'nun uyarısına rağmen önlem almaya gerek olmadığını bildirmesi dikkat çekti.
Editör: Ömür Ünver