İstanbul Esenyurt'ta bir binanın çatısı fırtına nedeniyle koparak yoldan geçenlerin üstüne düştü. Olayda bir kişi yaşamını yitirdi, biri bebek 4 kişi yaralandı. Görgü tanıkları, annenin çatının üzerlerine düşeceğini fark ederek son anda korumak için çocuğunun üzerine kapandığını anlattı.Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de, ağır hava şartları nedeniyle İstanbul Boğazı'nın çift yönlü gemi geçişlerine kapatıldığını duyurdu.

Esenyurt ilçesinde Bağlarçeşme Caddesi ile 1105. Sokak'ın kesişiminde bulunan bir binanın çatısı, kentte etkisini artıran tam fırtına nedeniyle koparak uçtu.  Bu sırada yolda yürüyen Elif Şanver ve çocuğu ile 4 kişi kopan çatının altında kaldı. Şanver, olay yerinde yaşamını yitirirken, çocuğu hastaneye kaldırıldı. Bu arada görgü tanıkları annenin çatının üzerlerine düşeceğini farkederek son anda korumak için çocuğunun üzerine kapandığını anlattı. Olayın meydana geldiği noktaya çıkan cadde ve sokaklar güvenlik nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

İmamoğlu'ndan başsağlığı ve uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Esenyurt'ta Lodos sebebiyle çatı uçması neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerim. Tüm ekiplerimiz çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi durumlara müdahale etmekte. Vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli davranmaları konusunda uyarırız." ifadelerini kullandı

Boğaz gemi geçişine kapatıldı

Öte yandan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nın saat 14.30 itibarıyla çift yönlü gemi geçişlerine kapatıldığını bildirdi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "İstanbul Boğazı, ağır hava şartları nedeniyle saat 14.30 itibariyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı." ifadeleri kullanıldı.
Editör: Ömür Ünver