Bu hafta sonuna Ay Başak enerjisiyle başlıyoruz. Ay Başak’ta olduğunda zihin duyguları ele geçirir ve arka planda negatif düşünceler üretmeye çok meyilli olur. Dünyayı algılayış biçimimiz, göksel faktörler düşünüldüğünde ve özellikle yenilik ve değişim gezegeni Uranüs ile kurallar ve geleneksellik gezegeni Satürn karesi sebebiyle bazı zamanlar her zamankinden daha gürültülü, daha yoğun ve daha stresli gelebilir. İşte bu noktada Ay Başak ile duygusal olarak her şeyi ince eleyip sık dokumaya, vesvese yapmaya, birşeylerin olması gerektiğini düşündüğümüz gibi akmamasından dolayı endişelere bürünebiliriz. Bu sebeple bu hafta sonu zihni dinlendirmeye ve kendinizi meşgul edecek ve severek yapacağınız uğraşılara yoğunlaşmaya adamalısınız. [caption id="attachment_23154" align="aligncenter" width="450"] Uranyen Astrolog Sevilay Eriçdem[/caption] Bir şeyleri korumaya çalışmak doğal ve insanidir. Ancak değişimlerin arifesinde şimdi düzeltilmesi veya bırakılması gereken davranış kalıpları sizi gelecek refahlara ulaştırmak için şarttır. Kendinizi bir yandan fiziki olarak sevdiğiniz şeylerle meşgul ederken, spor yapmak, temizlik yapmak, meditasyon yapmak, bir hobinizle ilgilenmek veya genel olarak insanlara karşı şefkatli yardım eli uzatmak gibi, öte yandan arka planda zihninize bilginin açılmasına niyet edip izin verebilirsiniz. Kendinize sormanız gereken soru şudur, “Neyin ölmesine izin vermeyi reddediyorsunuz?” Bu zamanın kalitesinde çok uzun zamandır üzerinizde etkisi olan tanıdık bir hikayeye tutunma ihtiyacınız gündeme getirilerek sizden bırakmanız isteniyor.  Yaşadığınız her şey ruhsal ve fiziki boyutta çok etkileyici olsa bile, bazen size gerçekten istediğinizi verecek olan yeni hayata hazırlanırken engel teşkil etmemelidir. Her şeyi bir diğer şeye geçiş köprüsü olarak düşünmelisiniz. Bu noktada çok duygu yüklediğiniz konulardan uzaklaşmak ya da ayrılmak sanki bir yas tutuyormuş gibi hissettirebilir. Ancak yeniden doğmak için ölmesi gereken parçanın bırakılması gerekir.  Ayrıca karanlıkta geçen bu geçici zaman korkutucu ya da üzücü olmak zorunda değildir. Ruhunuz bir yandan derinden dinlemeyi ve bu bilinmeyen geçici boşluk mağaralarında gezinmeyi öğrenirken öte yandan algılama ve farkındalık güçleriniz gelişmektedir. Olması gereken zihin boyutuna ulaştığınızda hayata karşı yeni bir bakış açısıyla ortaya çıkacaksınız ve böylece kalbinizin ve ruhunuzun niyet ve arzularına uygun bir yaşamı doğurmanıza destek olacak etkileri almaya açık olacaksınız.

'Zihnen netlik kazanacak etkilere açık olacaksınız'

Pazar günü özellikle Başakvari sezgilerle derin bir basiretlilik, geleceği görme, şimdi yaptığınız seçimlerle belirlenen ve size doğru gelecek olarak akan kader planını algılama, etrafınızdaki işaretleri görme ve nihai kararlar noktasında zihnen netlik kazanacak etkilere açık olacaksınız. İnsanlık olarak evrenden birşeyler istediğimiz de istediğimiz şeylere ulaşıp ulaşmayacağımızı gösteren işaretler ararız. Bu aslında insanın kendisinin dışındaki bir kaynaktan sürekli yardım ve destek beklediğinin göstergesidir. Bunun nedeni, yaradılışla bize verilen sezgimize, satır aralarını okuma ve zaman ve mekanın ötesini görme yeteneğimize her zaman güvenmememizdir. Bu yüzden işaretler ararız ve sıradan hayatlarımızda ulaşamayacağımıza inandığımız mistik bir güvence bekleriz. Ancak, asıl doğru işaretleri ve cevapları basitçe zaten içimizde olan bir kahin verir. Bugün, neyin doğru olduğunu bilme, kaynağa uyum sağlama ve aynı zamanda içinizde neyin doğru ve gerçek olduğunu yansıtan işaretleri okuyabilme kapasitenize güvenmelisiniz. İçinizde yaşayan kahin size gerçekten doğru yolda olduğunuzu bilme armağanını verecektir. Kendinizi bu bilgeliğe açık hale getirmek için "İçimdeki bilgi hazinesi hayatımda mucizeler yaratır." türü ve benzeri mottolarla hayatınıza ihtiyacınız olan esnekliği, alıcılığı çekebilirsiniz. Kozmik düzen insanlığın her koşulda alıcı, öğrenebilir, açık fikirli ve en önemlisi yaşamın kendisinden ödün vermeden hayata uyabilir olmasını ister. Yaşam size çok katı halde ağırlığını koyduğunda büyümeye ve kullanmanız ya da açığa çıkartmanız gereken potansiyele karşı bir kapalılık geliştirmemek için haftasonu gevşemeli ve zihninizi ve kalbinizi açmalısınız. Sertlik siz sadece kaybedenlerin olduğu ve kazananların olmadığı bir savaşa doğru götürecektir. Başak burcunun değişken ve çözümsel özellikleriyle güçlü bir burç olduğunu unutmayın. Karşılıklı faydalı olanı ortaya çıkartarak sadece kendiniz için değil, sevdikleriniz için de en güzel olanı ortaya çıkartabilirsiniz.

'Hayatın fırsatları bir çok kanaldan size doğru akmaya başlayacaktır'

Önümüzdeki hafta içinde sanş, bolluk, bereket, zenginlik gezegeni Jüpiter kendi yönettiği Balık burcuna bir sene kalmak üzere giriyor. Hayatın fırsatları bir çok kanaldan size doğru akmaya başlayacaktır. Bir taraftan değişimlere açık olmanızı isteyen gökyüzü öte yandan size doğru akan yenilik ve fırsatların içinde olduğu enerjileri de aynı anda aktive ederek aslında insanlığı gitmesi gereken yola doğru götüren enerjilerini yayıyor olacak. Nasiplerinize güvenerek ilerlediğiniz de karşınızda oluşabilecek her türlü krize, beklenmedik senaryolara ve hayatın getirilerine karşı daha güçlü, daha esnek ve daha pozitif olabilirsiniz. Yaşamı kutsayın. O sadece sizin için var ve verilen ya da verilmeyen her şey büyük nimettir. Kalbinizle zihninizi bu hafta sonu senkron haline getirin ve içinizdeki kahinin size yol göstermesine izin verin. Kolektife sevgiyle bilgi ve ışık olsun.
Editör: Ömür Ünver