Diyarbakır ve İzmir'de, KESK’in ‘Geçinemiyoruz’ çağrısıyla miting düzenlendi. Diyarbakır'daki mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Temel ihtiyaç malzemelerine artık ulaşamayan insanlar var. İşsizler ordusu almış başını gidiyor. Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, ülkenin mutlu azınlığı, rantçıları servetlerine servet katıyor” ifadelerini kullandı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Diyarbakır ve İzmir’de ‘Geçinemiyoruz! İnsanca Yaşam, Emekten ve Halktan Yana Bütçe İçin Omuz Omuza’ sloganıyla miting düzenledi. İzmir'de Gündoğdu, Diyarbakır'da İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinglere binlerce kişi katıldı.
KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, “Bugün buraya daha güçlü şekilde bağırmaya geldik. Bizlerin sabrı tükendi. Onlar lüks ve şatafat içinde yaşıyor.  Bu ülkede artık temel ihtiyaç malzemelerine artık ulaşamayan insanlar var. İşsizler ordusu almış başını gidiyor. Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, borçlarımızı borçla kapatıyoruz. Bu ülkenin mutlu azınlığı, rantçıları servetlerine servet katıyor. Hükümet istifa sloganları atıldıkça müziğe müdahale ediliyor. Bizler hükümeti istifaya çağırıyoruz. Biz burada geçinmek için bütçedeki payımızı istiyoruz' dedik. Özelleştirme soygununa son vermek için buradayız. Kadından, ekolojiden bir çevre için buradayız. Sırtımıza yüklenen vergi dilimleriyle, yılın ortasına varmadan eriyen maaşlarla geçinemiyoruz. Biz kadınlar olarak bu sokaklardan, meydanlardan, yaşadığımız şiddete, tacize, ayrımcılığa, yaşamını bütün alanlarında toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir bütçe için alanlardayız” dedi.
Mitingde konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya da her geçen gün daha fazla yoksullaştıklarını belirterek "İşsizlik, yoksulluk aldı başını gidiyor. Sağlık sistemlerinin iflas ettiği bir dönem” diye konuştu.
Editör: Ömür Ünver