AFAD İstanbul İl Müdürü Gökhan Yılmaz İstanbul'da iki gündür etkisini sürdüren fırtınanın etkisi nedeniyle 528 çatı uçması, 839 ağaç devrilmesi yaşandığını söyledi. Öte yandan, İstanbul'da lodos nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) yurt içi uçuşlarında İstanbul varışlı seferlerinde bilet ve bagaj işlemleri durdurdu.

AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz, İstanbul’da 2 gündür etkili olan fırtına ile ilgili olarak açıklama yaptı. Gökhan Yılmaz, son durumu aktardığı konuşmasında "AFAD'a 4 bine yakın ihbar gelmiş, ivedilikle ekiplerimiz gerekli müdahalelerin yapılmasını sağlanmıştır. Kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre 528 çatı uçması, 839 ağaç devrilmesi meydana gelmiş, 39 araç hasar görmüş, 44 trafik ışığı ve yön tabelası devrilmesi, 12 istinat duvarı ve yol çökmesi meydana gelmiştir. Rakamlarda sahadan gelen müdahalelerle güncelleme yapılacaktır. İlimiz genelinde şu an itibariyle 46 vatandaşımızın yaralandığı 4 vatandaşın hayatını kaybettiği görülmüştür" diye konuştu.

 

Öte yandan, İstanbul'da lodos nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) yurt içi uçuşlarında İstanbul varışlı seferlerinde bilet ve bagaj işlemleri durdurdu. Konuyla ilgili olarak resmi twitter adresinden bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, " İstanbul'da yaşanan şiddetli rüzgar operasyonlarımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Misafirlerimizin güvenli ve konforlu seyahati için tüm ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. Seyahatinizin durumunu çağrı merkezimiz ya da web sitemiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz." paylaşımında bulundu.

Editör: Ömür Ünver