Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi Köyü'nde dün çıkan yangının yol açtığı felaket sabah tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Saatlerce süren yangında 60 ev ile ahır, 35 bina kül olurken, 30 civarında büyükbaş hayvan da telef oldu. İlçenin en güzel köylerinden olan, ahşap evlerin yer aldığı Dereiçi köyü yangından sonra tam anlamıyla enkaza dönüştü.

Yangın faciasını anlatan Ayşe Aydın küçük bir ateşle başlayan yangının rüzgarla aniden yayıldığını belirterek “Küçük bir ateş vardı, rüzgar birden esti, her yeri alevler kapladı. Hiçbir şey anlayamadık birden yandı her yer. İnsanlar evlerden canlarını zor kurtardı, söndürmeye bile bakamadılar. Ben o esnada evde değildim karşı mahallede annemin yanındaydım. Ateşi gördük evin yanına geldik. Ama hiçbir şey yapamadık" dedi.

"Her yer ateş topuydu"

Ömer Akduman ise, "Rüzgar çok etkiledi ve alevler büyüdü, bir anda her yeri sardı. 40 dakika içerisinde her yer ateş topuydu. Rüzgar olmasaydı belki de yangın küçük bir yerde kalacaktı ama maalesef rüzgarla dağıldı. Bu rüzgarda mevsimsel bir rüzgar, her zaman olmuyor, yangına denk geldi. Rüzgar alevleri köyün karşısına da taşıdı. Orası hemen kontrol altına alındı zarar görmedi. Ama bu noktaya ne yazık ki müdahale edilemedi" ifadelerini kullandı. Biri görme engelli, 5 çocuğunu yanan evden çıkaran Neriman Aydın da, “Kapıya çıktım, her yer ateş içindeydi. Evden çocukları çıkarıp açık bir alana geçtik. Çocuklar geceyi anneannelerin de geçirdiler. Korku içindeydiler” dedi.
Editör: Ömür Ünver