İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük doğal yeşil alanlarından Validebağ Korusu’na bir kez daha iş makineleri girdi. Sabahın erken saatlerinde koruya gelen belediye çalışanları, bölgeye moloz ve kum döktü. Validebağ Gönüllüleri adlı Twitter hesabından görüntülerin aktarılmasıyla birlikte tepkiler yükseldi. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, "Yurttaşlarımızı, koruya sahip çıkan ve yaşam alanları için mücadele eden Validebağlılar’a destek olmaya çağırıyorum" paylaşımı yaptı.

Validebağ Gönüllüleri adlı Twitter hesabından kumun döküldüğü ve vatandaşların duruma engel olmaya çalıştığı anların görüntüsü paylaşıldı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e de tepki gösterildi.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu da, yaptığı paylaşımda, 1". Derece Doğal Sit Alanı olan #ValidebağKorusu’na ilişkin üç ayrı yürütmenin durdurulması kararına karşın, koruyu katleden Üsküdar Belediyesi suç işlemektedir. Yurttaşlarımızı, koruya sahip çıkan ve yaşam alanları için mücadele eden Validebağlılar’a destek olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/i/status/1440185127489863680
Editör: Ömür Ünver