Türkiye - Mısır heyetleri arasında ikinci tur görüşmelerinin Ankara'da gerçekleştiği belirtildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Mısır İstişarelerinin ikinci turunun Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlığında, 7-8 Eylül 2021 tarihlerinde Ankara’da düzenlendiği ifade edildi.
Açıklamada, "Görüşmelerde, ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye, Irak, Filistin ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler dahil bazı bölgesel konular da ele alınmıştır. Taraflar, ele alınan konularda ilerleme sağlanmasına ve ilişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin arzularını teyit etmiş, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kalmışlardır" denildi.
5-6 Mayıs’ta Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılan görüşmelerin devamı niteliğindeki toplantılarda iki ülke arasındaki sorunlu alanlar gözden geçirilecek ve yakın dönemde atılabilecek adımlar ele alınması bekleniyordu. Türkiye ve Mısır, mayıs ayındaki görüşmelerin sonunda istişarelerin sonuçlarını değerlendirme ve müteakip adımları daha sonra kararlaştırma konusunda uzlaşmıştı.
Editör: Ömür Ünver