Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, düzenlediği basın toplantısında Afganistan'da bulunan Türk askeriyle ilgili soruya, "Türkiye Müslüman bir ülkedir. Bu ülkenin hükümeti ve halkıyla iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz ancak Kabil Havaalanı'ndaki sorun çözülür çözülmez yabancı askerlere ihtiyacımız olmayacak" yanıtı verdi.

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Kabil'de basın toplantısı düzenledi. Pencşir'dekilerin hayatlarının güvende olduğunu kaydeden Mücahid, "Çabalarımız ciddi şekilde devam ediyor. Pencşir'de bir çatışmanın çıkmama ihtimali yüzde 80. Bu sorun büyük ihtimalle kısa sürede çözüme kavuşacak" dedi. Mücahid, Pencşir'i kontrol eden gruplar tarafından bölgeye götürülen tüm askeri teçhizatın teslim edilmesini istedi.

Taliban'ın kapı kapı dolaşarak eski yönetim çalışanlarını aradığı yönündeki iddiaları hatırlatan Mücahid, "Ülkenin hiçbir yerinde kimse takip altında değil. Genel af ilan ettiğimiz için eskiden kalan listemiz yok ve geçmişteki her şeyi unuttuk" diye konuştu.

Ordu ve polis kuvvetlerinin Taliban güçleriyle çalışacağını aktaran Mücahid, başkent Kabil'deki büyükelçiliklere güvende oldukları mesajının siyasi ofisleri aracılığıyla iletildiğini söyledi.

Mücahid, Türkiye'nin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nı işletmesi ve ülkede asker bulundurması konusundaki bir sor üzerine, "Türkiye Müslüman bir ülkedir. Bu ülkenin hükümeti ve halkıyla iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz ancak Kabil Havaalanı'ndaki sorun çözülür çözülmez yabancı askerlere ihtiyacımız olmayacak" cevabını verdi.
Editör: Ömür Ünver