Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti, Suudi Vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin ABD kongresine sunulan rapordaki değerlendirmeyi tamamen reddetti.

Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti, resmi twitter hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımda "Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti, Suudi Vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın Öldürülmesine İlişkin ABD Kongresine Sunulan Rapordaki Değerlendirmeyi Tamamen Reddetti" ifadelerine yer verildi.

Prens bin Selman operasyonu onayladı

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (DNI) tarafından hazırlanan raporda, şöyle deniliyordu: “Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Türkiye’nin İstanbul kentinde yakalanması ya da öldürülmesine yönelik operasyonu onayladığı sonucuna ulaştık.

Muhalifleri susturmak için

Bu sonuca, Prens Muhammed bin Selman’ın, ülkede karar alma mekanizmalarını kontrol ettiği, cinayette Prens’in önemli bir danışmanının ve güvenlik ekibinin yer aldığı, Prens’in Kaşıkçı da dahil yurt dışındaki muhalifleri susturmak için şiddet içerikli adımlar attığı gerçeklerini baz alarak ulaştık.”

İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü

Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna girmiş ancak bir daha çıkamamıştı. Kaşıkçı’nın, konsolosluk içinde vahşice öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı. https://www.gazetezebra.com.tr/2021/manset/kasikci-cinayetinin-onayini-prens-selman-verdi/ https://www.gazetezebra.com.tr/2021/manset/uzaktan-yerlestirilen-yazilimla-izlenmisler/ https://www.gazetezebra.com.tr/2021/manset/abd-medyasindan-kasikci-raporu-iddiasi-cia-de-prens-selmani-isaret-etti/
Editör: Ömür Ünver