CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde kış öncesi dar gelirlilere ekonomik destek sağlanması konusunda açıklama yaptı. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında 2019'da Ankara Çubuk'ta kendisine yönelik linç girişimi görüntülerini izletmesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, ''Adeta birilerini yarım kalan işi bitirin demiş. Ne senden ne senin şürekandan korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim '' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı ve linç girişiminin de yer aldığı görüntüleri izletti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik açıklamalarına tepki gösterirken Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yer veren görüntüleri grup toplantısına taşıdı. Görüntülerde Kılıçdaroğlu'na saldırı ve linç girişimi anlarına da yer verildi. Kılıçdaroğlu kendisine yapılan linç girişiminin videosunu grup toplantısında izleten Erdoğan'a yanıt verdi: "Şahıs bugünkü grup toplantısında uzun uzun benim videolarımı izletmiş, aleni tehditler savurmuş, adeta birilerine yarım kalan işi bitirin talimatı vermiş. Buradan söylüyorum: Ne senden ne senin şürekandan korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim. Bilesin. "

'Bu videoyla azmettiricisi olduğu suçları üstlenmiştir'

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi,  Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı görüntülerinin izletilmesine tepki gösterdi. CHP'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün, partisinin grup toplantısında, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç ve saldırı görüntülerini izleten AKP Genel Başkanı, bu videoyla azmettiricisi olduğu suçları üstlenmiştir. Er meydanından kaçma Erdoğan, geliyor gelmekte olan! Savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Kuvayi Milliye'nin özüdür. Partimiz de liderimiz de tehditlere boyun eğmez! Bu ahlaksızlığı aynen iade ederiz. Yüreğin yetiyorsa, kendi seçeceğin bir kanalda Genel Başkanımız'ın karşısına çık Erdoğan!" denildi.

Ekonomi önerileri

Konuşmasında ekonomiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek "Eğer bunları yaparsan milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da toplayabilirsin, umurumda değil" diyerek önerilerini sıraladı. İşte o öneriler:

"Her şeyden önce acilen kara kış fonu kurarak vatandaşımıza destek ver. Elektrik faturalarındaki KDV'yi kış boyunca kaldır. Sadece TRT fonunun kaldırılması bile yüzde 20 oranında indirim sağlayacak. Doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV'yi kaldır.  lektrik ve ısınmada düşük gelirliler lehine kademeli tarifeli sisteme geç. Sosyal tarife uygulamasını başlat. Bu vatandaşlar daha ağır fatura ödemesinler. Sorunu saptırıyoruz, çözümü de önlerine koyuyoruz. Enerjiye bağlı bu sıkıntıların bir de ticari işletme boyutu var. Özellikle esnaf ve küçük ölçekli işletmelerin de acilen destek programına alınmasını istiyoruz. Bu kara kışı geçirelim, seninle sandıkta görüşeceğiz. "
Editör: Ömür Ünver