Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Kırşehir-Kırıkkale-Yozgat-Sivas İl kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. 2023 seçimlerine ilişkin "kazanan biz olacağız" diyen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert ifadelerle yüklenen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kongreler Şubat sonunda tamamlanacak

Salgın nedeniyle ara verdiğimiz kongrelerimize bugün yeniden başlıyoruz. Hedefimiz Şubat ayının son günlerinde planladığımız İzmir, Ankara ve İstanbul kongreleri ile birlikte bu süreci tamamlamaktır. AK Parti kendini yenileme kabiliyeti en yüksek partidir. Biz milletin kurduğu, bugüne de milletin getirdiği bir partiyiz. Gücümüzü de ilhamımızı da milletten alır, birikimimizi sadece millete hizmet için kullanırız. En büyük beklentim, 2023'e kadar her günümüzü seçim günü gibi görüp çalışmaktır. Yılın her günü milletimizle mal olmayanın seçim günü diyecek bir sözü olmaz.

Cumhur İttifakı geleceğe yürümektedir

İnşallah 2023 seçimlerinde Cumhur ittifakı olarak mecliste ezici bir çoğunluk olarak temsil edilecek, Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrar kazanacağız. Gerek AK Parti, gerek MHP gerek BBP olarak Cumhur İttifakı yarınlara yürümektedir, yürüyecektir.

Bizi asıl yoran

Bizi ne terör örgütlerinin alçaklıkları, ne kuyruk acısıyla üzerimize saldıranların oyunları ne de önümüze konan tuzaklar yoruyor. Hepsinin de üstesinden geldik, geliriz. Bizi asıl yoran bu ülkenin selameti için omuz omuza hareket etmemiz gerekenlerin sergiledikleri tavırdır.

Siyasette rekabet iyidir ama

Siyasette her seviyede elbette rekabet vardır olması da iyidir. Hizmet yolunda yapılan siyaset kaliteyi yükseltir. Söylem ve yöntemler ülkenin en büyük ikinci partisinin merkezine yerleşmiştir. Biz bu anlayışı muhatap almak istemiyoruz ama öyle şeyler yapıyorlar ki milletimize karşı olan saygımız gereği hak ettikleri şekilde davranmak durumunda kalıyoruz. Mesela bu zihniyetin temsilcisi olan zat, dün yine bühtan üzerine bühtan sergiledi. Neymiş efendim CHP Türkiye'yi büyütmüş ak parti Türkiye'yi büyütmek için çalışmamış. Kısmen doğru bir tespit gerçekten de CHP  tarihi boyunca Türkiye'nin sorunlarını, ayağındaki prangalarını büyütmüş bir partidir. CHP büyük acıların büyük zulümlerin partisidir. AK Parti ise CHP'nin başımıza sardığı bu büyük sorunları kaldırmak için çalışmıştır. Söyleyen kim? Hayatında karar verici olarak tek bir saniye görev yapmamış, tek bir konuda ifade ortaya koymamış, irade ortaya koymamış, SGK'yı batırmış, millet ve memleketin hayrına tek bir işe omuz vermemiş birisi.

Havayı boşa tüketmek

Ve devam ediyor, "Seçim kişiyi Cumhurbaşkanı yapmaz". Bunlar alıştılar cuntacılardan cumhurbaşkanı seçmeye. Hala hazmedemiyorlar. Kendi partilerinde işler kaset, taciz ve tecavüzle, hırsızlıkla yürüdüğü için milletin tercihiyle bir göreve gelebilmeyi hafsalarına sığdıramıyorlar. Aslına bakarsanız bu kişinin kürsüde ettiği her laf Allah'ın verdiği havayı boşa tüketmektir. İsraf bu konuda da haramdır.
Teröristlerle "arkadaş" diye bilinen birinin sözleri hükümsüzdür. Her seçimi kaybetmiş bu zatın, zerre onuru, kendisine azıcık saygısı olsa kasetle geldiği o koltuktan haysiyetiyle çekip giderdi. Yalan çıtasını sürekli yükselterek örtmeye çalışan birisinden ülkeye fayda gelmez. Bu zihniyeti en kısa sürede tasfiye edeceklerine inanıyorum.
Kim ne derse desin biz partide, hükûmette, Meclis'te, yatırımlarda, dış politikada kendi işimize  bakacağız. "

Editör: Ömür Ünver