TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Başkanlığı için yapılan seçimde, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener, yeni Sayıştay Başkanı olarak seçildi.

Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Başkanlığı için seçim yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimde, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6'ncı Daire üyesi Mehmet Aksoy yarıştı. Yener, 255 oyla Sayıştay Başkanlığı'na seçilirken, Aksoy 4 oy aldı. Seçimde 1 boş oy çıkarken, 10 oy da geçersiz sayıldı. YENER KİMDİR ? Metin Yener, 1972 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Yener, Gazi Üniversitesi'nde İktisat Politikası, Indiana Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Devletin çeşitli kademelerinde görev alan Yener, 2012 yılında Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı'na, 2014'de ise Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'ne atandı. 2018 yılından bugüne Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Yener, evli ve 2 çocuk babası. Yener, bir dönem de Türkiye Boks Federasyonu’nda asbaşkan olarak görev yaptı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, Yener’in Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinin yanı sıra iki ayrı yerden maaş aldığını belirterek, “Partili bir Cumhurbaşkanına bağlı olarak görev yapan, çifte maaş alan bu kişinin, AK Parti’nin yolsuzluklarını, usulsüzlüklerini ve yaratılan kamu zararını tespit etmesini beklemek hayal olacaktır” dedi.

Yener’in Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile atandığını vurgulayan Deniz Yavuzyılmaz, “Kendisi aynı zamanda Türk Telekom’a ait bir alt şirket olan TTNET’in Yönetim Kurulu Başkanı, 2022 yılına kadar da bu görevi devam edecek. Aynı zamanda Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı, çift görev, çift maaş, çift dikiş yoluna devam ediyor. Şimdi de Sayıştay Başkanlığına aday olmuş durumda. Çift maaş alan birinin Sayıştay Başkanı olması durumu oldukça sorunlu” sözleri ile Yener’in adaylığına tepki gösterdi.

 
Editör: Ömür Ünver