Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ekipleri, yeni yıl öncesi piyasa sahte içki sürmek isteyen suç gruplarına yönelik ülke genelinde “Zehir” operasyonu başlattı. Bu arada, Antalya, İstanbul, Kahramanmaraş, Sivas, Yalova ve Erzincan'da bir hafta içerisinde metil alkol zehirlenmesi kaynaklı ölümler 12'ye yükseldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri yeni yıl öncesi piyasaya kaçak, sahte içki sürmek isteyen suç gruplarına yönelik 81 İlde “Zehir” operasyonu başlattı. 342 adreste yapılan aramalarda şu ana kadar 31 bin 343 litre sahte/kaçak alkollü içki, 5 bin 220 etiket, 102 adet sahte bandrol ve 61 şişe alkol aroması ele geçirilirken, 60 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verildi.

Bir haftada 12 can kaybı

Öte yandan, sahte içki can almaya devam ediyor. Son ölüm haberi Sivas'tan geldi. Sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırılan Güler K. hayatını kaybetti. Kentte sahte içkiden ölenlerin sayısı 3'e çıktı. Hastanede alkol zehirlenmesi şüphesiyle 6 kişinin de halen tedavi gördüğü belirtildi. İstanbul Avcılar'da metil alkol zehirlenmesi sonucu can veren İbrahim K.'nın yanısıra Erzican'da da 4 kişi metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı. 72 yaşındaki Halil B, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer 3 kişinin tedavisi sürüyor. 4 kişiyle en çok can kaybının olduğu Kahramanmaraş'ta da 5 kişi yoğun bakımda, hayati tehlikeleri sürüyor. Antalya'da da 46 yaşındaki Abidin U. sahte içki nedeniyle can verdi.  Yalova'da hayatını kaydeden Ekrem T. ve arkadaşı Mehmet Y.'nin içkiyi kendilerinin yaptığı belirlendi. İki arkadaşın içki yapımında kullanılan alkolü internetten sipariş vererek İstanbul'dan aldıkları tespit edildi.
Editör: Ömür Ünver