Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile zaman zaman bir araya gelmesiyle partisinin içinde tartışmalara neden olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Twitter'dan yaptığı açıklamada,  "İnşaAllah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir" ifadelerini kullandı. Asiltürk'ün açıklamaları Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'na karşı kongre çağrısı olarak nitelendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinde ziyaret ettiği ardından Ramazan'da baş başa iftar yaptığı Asiltürk, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi'nde kongre çağrısı olarak nitelenen açıklamalarında Oğuzhan Asiltürk, şunları kaydetti: "Mü’minlerin kardeş olduklarına inandığımız için, kardeşler arasında iyi ilişkiler olmasını arzu ediyoruz. Siyâsi çekişmelerin oluşturduğu olumsuz ortamdan etkilenmeden, kardeşliğin oluşmasına ve gelişmesine çalışırız. Erbakan hocamızdan sonra, Saadet Partisinde görev yapan kardeşlerimiz, sâdece iktidarı tenkit etmekle yetindiler. Böyle olunca, ahlâki ve mânevî değerleri savunduğu için, Saadet Partisini destekleyenlerin desteği azaldı. Bu destek azaldığından dolayı, bir önceki seçimde Millet Vekili çıkaracak kadar oy aldığımız illerde, seçim işbirliği dolayısıyla baraj uygulanmadığı halde, aynı oyu alamadığımız için Millet Vekili çıkaramadık. Bir Siyasi Partinin başarılı olması için, inandığı gerçeklere hizmet etmesi gerekir. Bundan dolayı bizim öncelikli hedefimiz, toplumu ahlâki ve mânevi değerlere yönlendirmeye çalışması olmalıdır. Buna dikkat etmezsek Erbakan hocamızın ifâdesiyle önce diğer partilerden biri gibi olur, sonra da yok oluruz. Şunu unutmamalıyız: Bize oy verecek olanlar, maddî imkânlar elde etmek için yanımıza gelenler değil, inancımıza saygılı olanlardır. İnşaAllah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir."

'Yalnızlığı hissetmememiz lazım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asiltürk'ü ziyaretini ardından gazetecilerin sorusu üzerine, ''Geçmişte beraber olduğumuz bir büyüğümdür. 86 yaşında bir büyüğüm. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de şu anda buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum, yapacağım" demişti.

Karamollaoğlu, 'fikir ayrılığı yok' demişti

Saadet Partisi Genel Merkezi ile Asiltürk arasında fikir ayrılığı olduğu iddialarını yalanlayan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ise o dönem, "Hayır, Oğuzhan Bey ile biz bu konuları konuşmadık. Kesinlikle böyle bir fikir ayrılığı ya da kendisinin Saadet Partisi'nin bulunduğu yere yönelik dile getirdiği bir itiraz yok. Yeri ve zamanı gelince bunlar oturulur, konuşulur" diye konuşmuştu.
Editör: Ömür Ünver