Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, son toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e yönelik “Daha dur, bunlar iyi günler” sözlerinin kadına şiddet anlamına gelmediğini, bu nedenle programında eleştirilerde bulunan Şirin Payzın’ın sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 2 idari para cezası verdi.

RTÜK'ün son toplantısında kamuoyunda da tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik “Daha dur, bunlar iyi günler” sözleri görüşüldü. Toplantıyla ilgili Twitter hesabından mesaj paylaşan RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, "RTÜK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İyi Parti Lideri Meral Akşener’e yönelik “Daha dur, bunlar iyi günler” sözlerinin kadına şiddet anlamına gelmediği gerekçesiyle (!) Şirin Payzın’ın eleştirilerinden dolayı Halk TV’ye yüzde 2 idari para cezası verdi! Karar oyçokluğuyla alındı." ifadelerine yer verdi.

Grup toplantısında söyledi

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Akşener'in Rize gezisini eleştirerek ''Gelin hanıma memleketim Rize'de gayet güzel bir ders veriliyor. Bu daha bir. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım. Bunlar iyi günler. Her şeyden önce bu ülkede ahde vefa denilen bir şey vardır. Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez'' ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu sözleri kamuoyunda tartışılmıştı.  
Editör: Ömür Ünver