RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in televizyon kanallarının yöneticilerine "lebaleb" görüntüleri kullanmamaları için özel hattan talimat gönderdiğini iddia etti. Şahin de yaptığı açıklamada, "Görevimiz gereği çok açık ve sade bir dille yaptığımız yapıcı hatırlatmayı çarpık zihniyetle manipüle etmek tam da sahibine yakıştı" ifadelerini kullandı.

RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi Taşcı paylaşımında, "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün televizyon kanallarının yöneticilerine özel hattan bir “talimat” gönderdi. Televizyonların lebalep görüntüleri kullanmamaları; bunun yerine “boş cadde ve sokak görüntülerinin kullanılmasını” istendi! Stadlar, kongreler gösterilmeyecek!!!" ifadelerine yer verdi.

Şahin cevap verdi

AK Parti kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Başkan Ebubekir Şahin ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Taşçı'ya cevap verdi. Şahin, "Görevimiz gereği çok açık ve sade bir dille yaptığımız yapıcı hatırlatmayı çarpık zihniyetle manipüle etmek tam da sahibine yakıştı. Sokaklar ve gündem boş olunca malum art niyetli zihniyet de mal bulmuş mağribi gibi üzerine atladı. Çok yazık. Hatırlatmamızın amacı, sağlığımız için milletçe büyük emek verdiğimiz tam kapanma dönemini hakkıyla sonlandırmaya katkıda bulunmaktır. Tüm yıldırma çabalarına rağmen işimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Pandemi ile mücadele edilen ve kısıtlamalara gidilen dönemde AK Parti'nin kalabalık kongreleri, sosyal mesafesiz cenazeler ve son olarak kısıtlamaya rağmen bazı takımların maçlarına seyirci alınması tepkilere neden olmuştu.

Editör: Ömür Ünver