Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda görev süreleri dolması nedeniyle boşalan AK Parti’nin 2 ve MHP’nin 1 üyeliği için Meclis’te yapılacak seçimde adaylar belirlendi. RTÜK’ün yeni üyelerinin atamaları için bu hafta içinde TBMM'de seçim yapılacak.

AK Parti Grubu tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıdığı gibi MHP’ye yakınlığı ile bilinen Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Orhan Karadaş da aday gösterildi. MHP'nin adaylarının ilk sırasında ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Başdanışmanı Deniz Güçer oldu.

AK Parti ve MHP tarafından RTÜK üyelikleri için aday gösterilen isimler, TBMM internet sitesinde şu şekilde yayınlandı:

AK Parti grubu tarafından gösterilen adaylar

1- Mehmet DANİŞ (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hukuk - Hukukçu) 2- Mete HACIARİFOĞLU (Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi - RTÜK, Araştırmacı) 3- Alptekin Deniz İYİGÜN (Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat - Basın Mensubu) 4- Orhan KARADAŞ (İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler - Basın Mensubu.

MHP Grubu Tarafından Gösterilen adaylar

1- Deniz GÜÇER (İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik - Genel Başkan Basın Başdanışmanı ve TBMM Grup Danışmanı)

2- Mustafa YİĞİT (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi - TBMM Grup Danışmanı)”
Editör: Ömür Ünver