MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener koronavirüs aşısı oldu. İki lider de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın daveti üzerine, aşı programı dahilinde virüs aşısı olduklarını belirtti. Sağlık Bakanı, her iki lidere de teşekkür etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "sıramı bekleyeceğim" dedi.

Koca, liderlere "aşı olun" daveti yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı olması ardından, TBMM'de grubu buluna siyasi partilerin liderlerini arayarak aşı olmaya davet etti. Koca'nın çağrısı sonrasında bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti lideri Meral Akşener bugün koronavirüs aşısı oldu.

Kılıçdaroğlu: Aşı için sıramı bekleyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aşı için davet geldi, sayın bakan aradı. Ben vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim" dedi. CHP lideri şöyle devam etti: "Öncelikle sağlık çalışanlarının aşı olması lazım; çünkü onlar doğrudan doğruya hastalarla ilişki kuruyorlar. Onları tedavi ediyorlar. Onlar günün 24 saatinde çalışıyorlar. Eğer bugün pandemide çok ciddi bir yaygın bir tablo ortaya çıkmadıysa bunun temel nedeni bizim sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri çabadır, verdikleri mücadeledir. O nedenle eğer bir yerde bir sağlık çalışanı görürseniz ona benim selamlarımı, saygılarımı iletirseniz çok mutlu olurum. Çünkü sağlık çalışanlarının verdiği çaba her şeyin üstünde" ifadelerini kullandı. Twitter'dan paylaştı MHP lideri dün sabah saatlerinde aşı oldu. Bahçeli, Twitter hesabından, koronavirüs aşısı yaptırırken çekilen fotoğrafını paylaşarak, "Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın daveti üzerine, başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde ben de Covid-19 virüsü aşımı yaptırdım. İnşallah bu salgından el birliği ile çok yakın zamanda kurtulacağımızı ümit ediyor, tüm halkımızı da aşı olmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.  

Bakan Koca'dan Bahçeli ve Akşener'e teşekkür

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daveti üzerine aşı yaptıran MHP lideri Bahçeli ile İYİ Parti lideri Akşener'e Twitter hesabından paylaşımda bulunarak teşekkür etti. Koca, Bahçeli'nin Twitter'dan yaptığı paylaşımını alıntılayarak, "Sayın Devlet Bahçeli’ye devlet politikaları söz konusu olduğunda gösterdiği hassasiyetin bir parçası olarak aşı programına olan destek ve katkıları sebebiyle çok teşekkür ederim. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız" dedi. Bakan Koca, diğer paylaşımında ise "Sayın Meral Akşener Hanımefendi’ye aşı davetimizi kabul ederek aşı olmaları vesilesi ile çok teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız" ifadesini kullandı.  
Editör: Ömür Ünver